81 ilde eş zamanlı temizlik

Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi’ tanıtım etkinliği Çorum merkez ve ilçelerinde gerçekleştirildi. 

29 Ağustos 2019 Perşembe 12:48
81 ilde eş zamanlı temizlik

Çorum’da “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” kapsamında yükümlüler Çomar Barajı’nda temizlik yaptı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, hükümlülerin rehabilitasyonu ve çevre temizliği açısından farkındalık oluşturulması noktasında “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi”nin faydalı bir proje olduğunu söyledi.

Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nün yaklaşık 5 yıldır 15 kişilik hükümlü grubuyla Çomar barajının etrafını düzenli olarak temizlediğini dile getiren Başsavcı Ağca, bu konuda da Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün katkı sunduğunu belirtti. 
Bütün canlıların yaşayabilmesi için temiz ve temiz ve sağlıklı birçevreye ihtiyaç olduğunu dile getiren Ağca, “Sadece evmizi yada yakın çevremizde sürekli kullandığımız alanları değil, havayı, suyu, doğayı canlının bulunduğu her yeri temiz tutmamız ve korumamız gerekiyor. Toplum olarak ortak paylaştığımız yaşam alanlarının temiz tutulması bir vatandaşlık görevidir. Çevreyi kirletenleri uyarmalı ve bu kötü davranıştan vazgeçirmek için gayret göstermeliyiz” dedi.


Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, bu tür etkinliklerle çevre duyarlılığının, çevre bilincinin aşılanması gerektiğini belirterek, “Aslan yattığı yerden belil olur. Burada piknik yapan insanlar, hemşehrilerimiz bilinçli kültür medeni insanlar. Keşke hemşehrilerimiz temiz bıraksa böyle bir şeye gerek kalmayacak. Tüm piknik alanlarımız nasıl bulunmuşsa öyle bırakılırsa daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Çiftçi, ise, genelde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu tür etkinlikler yapıldığını dikkat çekerek, her günün Dünya Çevre Günü olması gerektiğinin altını çizdi. 
Temizliğin imandan olduğunu hatırlatan Vali Çiftçi, “Güzel bir söz vardır. Dünya bize atalarımızdan miras kalan bir yer değil, evlatlarımıza emanet bırakabileceğimiz bir alandır. Bu çereyi, dünyayı emanet olarak görmeliyiz. Emanet olarak gördüğümüzde aldığımız emaneti gelecek kuşaklara en iyi şekilde devretmemiz gerekiyor. Hafta sonu mesire alanlarımız kullanılıyor. Çevre oldukça kirleniyor. Buralar bizim ortak alanımız herkesin yararlanmaya hakkı var. Çevremizi inancımızın gereği olarak her zaman temiz tutalım” diye konuştu.


SUNGURLU'DA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Öte yandan Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” kapsamında kamu hizmeti cezasını yerine getiren 11 hükümlü Sungurlu’nun çeşitli yerlerinde temizlik yaptı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, “Yaşadığımız çevre toplumumuzun ortak malıdır. Bu nedenle hep birlikte yaşadığımız ve beraberce kullandığımız ortak alanların korunması ve temiz tutulması önemlidir. İşte daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşayabilmek adına Adalet Bakanlığımızca tüm yurtta 26-29 Ağustos tarihleri arasında ‘Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi’ başlatılmış olup, söz konusu proje kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz bünyesinde kamu hizmeti cezasını yerine getiren 11 hükümlümüzün özverili çalışmaları ile hafta boyunca Sungurlumuzun mesire alanı, yeşil alanları ve parklarında temizlik çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliğimizle ortak paylaşım alanlarımız olan bu yerlerin temizlenerek bir nebze olsun doğanın korunmasına katkıda bulunduğumuz gibi aynı zamanda denetimli serbestlik müdürlüğümüzce yapılan infaz çalışmalarının da toplum nezdinde yakından tanınmasını da hedeflenmiştir” dedi.


Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için hafta boyunca emeklerini esirgemeyen ve özverili çalışan denetimli serbestlik müdürlüğümüz personeli ve hükümlülerimize teşekkür eden Başsavcı Yelken, Ayrınca programımıza eşlik ederek bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkan yardımcımız Ahmet Yılmaz, adli yargı adalet komisyonu başkanımız, hakim ve savcı meslektaşlarımız, garnizon komutanımız, emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımız ve basın mensuplarını da katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 29.08.2019 16:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.