81 ile Suriye ikazı

Suriye’den gelebilecek tehditlere karşı 81 ile uyarıda bulunuldu.

17 Eylül 2013 Salı 18:18
 81 ile Suriye ikazı

Suriye’den gelebilecek tehditlere karşı 81 ile uyarıda bulunuldu.

Vali Yardımcısı Hamdi Bolat tarafından yapılan açıklamaya göre, Suriye Arap Cumhuriyeti’nde yaşanan olaylar nedeniyle meydana gelebilecek tehdit ve tehlikelere karlı KBRN ile ilgili savunma tedbirlerinin yeterince alınabilmesi ve olası bir tehlike durumunda halkın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla, farkındalık eğitimi verilecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın talimatı doğrultusunda, Emniyet Genel müdürlüğü telekonferans sistemi aracılığıyla 81 il Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan akıllı sınıflarda 16-20 Eylül tarihleri arasında eğitim programı uygulanacak.

Farkındalık eğitiminde kitle imha silahları, biyolojik silahlar, radyolojik riskler ve nükleer silahlar, KBRN korunma malzemeleri hakkında bilgi verilecek.

Eğitimleri öğretmenler Ayşenur Yaşar, Sultan Boğazpınar, Tülay Yıldırım Bayındır, Özlem Gökdemir ve H. Gökay Kırmızıgül ile yardımcı personel sınıfından arama kurtarma teknisyenleri verecek.

 

Son Güncelleme: 17.09.2013 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.