81 kente 3 boyutlu dijital ikiz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 ilin üç boyutlu dijital ikizini çıkardı.

26 Şubat 2020 Çarşamba 23:41
81 kente 3 boyutlu dijital ikiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilin üç boyutlu dijital ikizini çıkardıklarını açıkladı.
Sahadan alınan tüm verileri, oluşturdukları sisteme girdiklerini belirten Bakan Kurum, binanın 10 santimetreye kadar bilgisini içinde barındıran taramaların Türkiye'de ilk kez yapıldığını söyledi.
Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürüterek, sahadan alınan tüm verileri, oluşturdukları sisteme girdiklerini belirten Bakan Kurum, "Bizde bütün şehirlerin üç boyutlu dijital ikizi mevcut. 81 ilin üç boyutlu dijital ikizini çıkardık. Sahadan aldığımız verilerle hasar tespitleri işlemek suretiyle, şehrin dijital ikizine aynen aktardık." Dedi.
Kurum, şehirlerin karnesini yansıtan sistemde, ağır hasarlı binaların kırmızı, orta hasarlı binaların turuncu, az hasarlı binaların sarı, hasarsız binaların ise yeşil renkte işaretlendiğini kaydetti.

Son Güncelleme: 27.02.2020 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.