ABD’de Başbakan’dan tren istedik

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi görüşme için gittiği New York’ta Türk-Amerikan Dernek yöneticileri...

09 Mart 2015 Pazartesi 18:18
 ABD’de Başbakan’dan tren istedik


Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi görüşme için gittiği New York’ta Türk-Amerikan Dernek yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmede Amerika Çorumlular Derneği Başkanı hemşehrimiz Adil Bayat’la da sohbet eden Başbakan Davutoğlu, Çorum’un taleplerini bir de Bayat’tan dinledi.


Çorum’un hızlı tren ve havaalanı taleplerini dile getiren Bayat, “Çorumlular adına rica ediyorum bize hızlı tren ve havalanı verin, Çorum halkı rahata kavuşsun. Çorum çok göç veriyor, bu yatırımla belki de göçün önüne geçmiş oluruz.” dedi. Başbakan Davutoğlu ise, Çorum’a hızlı trenin gündemde olduğunu söyledi.


Yapılan açıklamaya göre, burada bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, terörün insanlık suçu olduğunu ve hangi etnik veya dini gruba mensup olursa olsun yapan kişinin insanlık suçu işlediğini söyledi. Davutoğlu, “Terör nasıl bir insanlık suçuysa terör yapanların adını koymadan ve ayrıştırmadan bir dini kitleyi, bir milleti, bir topluluğu topluca terör ithamı altında tutmak da bir insanlık suçudur.” dedi.


Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun ABD’de yaşayan tüm Türk vatandaşların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere yanlarında olduğunu belirten Davutoğlu, hükümet olarak Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarından da beklentileri olduğunu ifade ederek, “Birlik olun, siyasi görüş, grup, gözetmeksizin kenetlenin, başarılı ve aktif olun, pasif kalmayın, Amerikan toplumunda çok önemli yerlere, görevlere gelin, uyum sağlayın. Milli davalar, duygular noktasında kenetlenin, dostluklar kurun, etnik ayrımları bertaraf edip ortak hareket edin. Ve ayrıca terör her nereden ve hangi sebeple olursa olsun bir insanlık suçudur, bir topluluğun tamamını inancından dolayı terörist diye adlandıran zihniyete karşı  ilkeli bir duruş sergileyin, İslamafobiyi reddedin.” diye konuştu.


Başbakan Davutoğlu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından 7 Haziran'da yapılacak seçimde oy kullanmalarını da istedi.



Son Güncelleme: 09.03.2015 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yokheri @Hafız 2015-03-10 10:51:39

borç isterken yanındaydın herhalde

Avatar
Hafız 2015-03-09 21:52:44

ımf den borç para istemeye giden adamdan tren istenir mi... senin yaptığını çorumlu yapmaz hemşehrim...