ABD’den dönen Çorumlu’dan Türkiye'ye övgü

Korona virüs salgını kapsamında 14 gün önce Amerika Birleşik Devletleri’nden dönen Çorumlu, gerek New York'ta gerek Türkiye'de Türkiye'nin hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

09 Mayıs 2020 Cumartesi 11:39
ABD’den dönen Çorumlu’dan Türkiye'ye övgü

Korona virüs salgını kapsamında 14 gün önce Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen Kredi ve Yurtlar Kurumunun Düzce’de bulunan Raziye Begüm Sultan Yurdu'na yerleştirilen 225 kişi otobüslerle memleketlerine gönderildi.


Yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarını özel uçak seferleri ile Türkiye’ye gelen 225 kişi Kredi ve Yurtlar Kurumunun Düzce’deki Raziye Begüm Sultan Yurdu'na 14 gün önce yerleştirilmişti. Karantina yurdunda süreleri dolan 225 kişinin burada yapılan son kontrollerinin ardından Düzce Valiliği tarafından ayarlanan otobüsler ile memleketlerine gönderildi.
BİZİ RAHAT ETTİRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERDİLER
6 aydır Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Esin Kaplan, karantina sürecinin bitmesinin ardından Düzce Valiliği tarafından ayarlanan otobüs ile memleketine giderken, “Karantina süreci çok güzel geçti. Yalnız olmak sıkıcı idi ama sağ olsunlar bizimle çok ilgilendiler. Bizi rahat ettirmek için gayret gösterdiler” dedi.
HEM AMERİKA HEM TÜRKİYE’DE BİZİMLE İLGİLENDİLER
12 Yıldır Amerika’da yaşayan ve Çorum’da ailesini özlediğini belirten Yusuf Atik, “Allah razı olsun bütün ilgilenenlerden. New York’tan başlayıp Düzce’ye kadar ilgilendiler. Konsoloslukta bizim telefonlarımıza sürekli cevap verenler bizim devamlı sorunlarımız ile ilgilenenlere teşekkür ediyoruz. Karantina sürecimizde de hiçbir sıkıntı görmedik. Herkes çok yardımcı oldu. Herkesten Allah razı olsun. Devletimize milletimize Allah zeval vermesin” şeklinde konuştu.

DÜNYADA GÖRÜLMEMİŞ HİZMET
Mersinde ikamet eden Orhan Taşkın ise oğlunu Düzce’deki yurttan kendi arabası ile almaya geldi. Oğlu’nun New York’ta üniversite okuduğunu, Amerika’da otelde kaldığını karantina sürecindeki konforun yurt dışındaki otelde göremediklerini belirtti. Taşkın “Herhalde Dünya’da görülmemiş bir hizmet verilmiş burada. Amerika ile Almanya ile Danimarka ile kıyaslanamayacak bir şekilde otel konforunda bütün ihtiyaçlarını karşılamışlar. 4 öğün yemek, 6 litre su, diş macunu, diş fırçası, şampuan vesaire aklınıza gelebilecek tüm kişisel malzemeleri vermişler. Bunların hiç birini Amerika’da da otelde kaldı ama orada diş fırçasını bile vermediler. Biz devletimize milletimize teşekkür ediyoruz. Oğlumuzu sapa sağlam buraya getirdiği için. Amerika’da üniversite eğitimi görüyordu. 1 yıldır ayrı idik. Hiçte görüşmüyorduk. Sağ salim sağlıklı geldiği için mutluyuz. Bin kere devletimize milletimize teşekkür ederiz” diye konuştu.
Düzce’de daha önce Romanya’dan gelen 74 kişinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nden getirilen 225 kişinin de karantina süreçlerinin bitmesinin ardından toplamda 299 kişi memleketlerine gönderildi.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-05-09 12:03:00

Yine çok gururlandım. Ben de bu ülkede yaşayıp vergisini de bu ülkeye ödeyen ikinci sınıf vatandaş olarak 1 aydır beklediğim maskeyi geçen hafta edinebildim. 1 milyonluk evde oturana çıkan bireysel temel ihtiyaç destek kredisinin(5-10 binlik olan) yanıtlanmasını bekliyorum 10 gündür, işsiz kalmış ve kirada oturarak.

banner165