Açık Kapı'dan daha çok yardım istendi

Çorum Valiliği Açık Kapı Bürosu bir yılını doldurdu. 1 yıl içinde en çok...

24 Nisan 2019 Çarşamba 12:05
Açık Kapı'dan daha çok yardım istendi

Çorum Valiliği’nce yürütülen Açık Kapı Bürosu’na bugüne kadar bir yıl içinde 1021 başvuru yapıldığı, bunlardan da yarısından fazlasının ekonomik yardım talebi olduğu öğrenildi.

Çorum Valiliği Açık Kapı Bürosu birinci yılını tamamladı. 1 yıllık değerlendirmeye ilişkin yapılan açıklamada,İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı önderliğinde oluşturulan Açık Kapı birimi kurulduğu gün itibariyle vatandaşlarımızın talep ve isteklerini dinleyerek ilgili kurumlara yönlendirme yapıyor; başvuru alarak 7 iş günü içinde sonuçlandırılması için bunların takibini sağlıyor. Özel Kalem Müdürlüğüne bağlı çalışan Açık Kapı Bürosunda 3 personel vatandaşla görüşmeler yapmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları ile kaymakamlıklardan asil ve yedek olmak üzere belirlenen ikişer kişi ise kurumlarda irtibat görevlisi olarak yönlendirilen başvurularla ilgili iş ve işlemleri yürütmektedir.” Denildi

Açıklamaya göre, Açık Kapı Bürosu’na geçen yıl içinde toplam 1021 başvuru yapıldı, bunlardan 1003 tanesi sonuçlandırıldı. Kalanların da takibi devam ediyor. Sonuçlandırılan başvuruların 470’i olumlu, 257’si olumsuz neticelendi. Başvuruların da yaklaşık %57’sini sosyal hizmetler alanında ekonomik yardım talepleri,  %23’ünü iş talepleri oluşturdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memnune taştan 2019-06-28 12:19:58

Açık kapı benim başvuru lafını neden almiyor