Acil numaralar 112’de toplanıyor

Ambulans, itfaiye, polis, jandarma, sahil güvenlik ve orman yangınları için aranan çağrı numaralarının...

31 Ocak 2014 Cuma 10:38
Acil numaralar 112’de toplanıyor

Ambulans, itfaiye, polis, jandarma, sahil güvenlik ve orman yangınları için aranan çağrı numaralarının 112 altında tek bir merkezde toplanması için kanun teklifi verildi.

ABD'de 911, Avrupa genelinde 112 olarak kullanılan tek hat uygulaması Türkiye'de de hayata geçiriliyor.

AK Parti milletvekilleri bazı kanunlarda değişiklik ön gören kanun teklifini Meclis'e gönderdi. Teklifte yer alan bir madde 112 acil çağrı numarasına yapılan asılsız ihbarlarla ilgili düzenlemeyi içeriyor. Acil çağrılarda ambulans için 112, polis için 155, itrafiye için 110, jandarma için 156, sahil güvenlik için 158 ve orman için 177 numaraları kanun tasarısı ile "112" altında tek bir merkezde toplanması öngörülüyor.

Düzenlemeye göre merkezde acil sağlık hizmeti veren kurumların çağrı hizmetini yürütmekle görevli personeli buralarda görevlendirilecek. Yeterli personel bulunmaması halinde valilik kadro yer ve ünvanlarına bakmaksızın uzman sözleşmeli personel ve memurları bu merkezde görevlendirebilecek.

112'ye asılsız ihbarda bulunanlara ise bir defada 250 TL, tekrarlanması halinde 500 TL para cezası verilmesi ön görülüyor.










Dünya Bülteni

Son Güncelleme: 02.02.2021 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.