‘Acılar İslam Birliği ile son bulur’

Başta Mısır olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılı sürecin, ırkçı emperyalizmin planladığı Büyük Orta Doğu Projesi’nin işletilmesi için...

28 Eylül 2013 Cumartesi 09:58
 ‘Acılar İslam Birliği ile son bulur’

Başta Mısır olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılı sürecin, ırkçı emperyalizmin planladığı Büyük Orta Doğu Projesi’nin işletilmesi için olduğunu iddia eden Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Harun Kaplan, “Suriye’de akan kan da, Irak’ta patlayan bombalar da bu sürecin bir parçasıdır.” dedi.

İslam coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşanan sıkıntıları birbirinden bağımsız olaylar olarak değerlendirmenin süreci okuyamamak olduğunu belirten Kaplan, “Mısır'da gerçekleşen darbenin arkasında ırkçı emperyalizmin ve Siyonizm'in parmağı olduğu söylenirken İslam coğrafyasının bir başka bölgesinde aynı emperyalist güçlerle ortak bir strateji izlemek en hafif tabirle tutarsızlıktır.” diye konuştu.

Kaplan, sürekli dillendirdikleri ‘Yeni Bir Dünya’ söyleminin ancak hakkı üstün bir anlayışla İslam Birliği'nin kurulmasıyla mümkün olacağını  ifade ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Sömürüye dayalı küresel politikalara eklemlenen siyasi hareketlerin ve bu siyasi hareketlerin gölgesinde faaliyet gösteren bazı oluşumların İslam coğrafyasının tamamına dönük olmayan kısmi çözüm arayışları maalesef sabun köpüğü gibi sönüp gidecek, tepkilerden öteye geçmeyecektir. Adaletten ve mazlumlardan yana olmak her platformda İslam Birliği'ni savunmayı ve buna yönelik adımları desteklemeyi gerektirir. ABD, AB ve İsrail ile birlikte hareket etmeyi meşru görmek ya da NATO ile birlikte sınır ötesi operasyonlara onay vermek ancak ve ancak küresel sömürü sistemine katkı sağlar.

İslam coğrafyasında akan kanı durdurmak, dökülen gözyaşını dindirmek, daha fazla insanın yitirilmesini önlemek için bölgecilik, ırkçılık ve mezhepçilik kokan tutumlar derhal terk edilmelidir. Emperyalist oluşumların bölgeye girmesine ya da bölgede varlığını sürdürmesine imkân veren ittifaklardan uzak durulmalıdır. Bölgenin iç dinamikleri harekete geçirilmeli ve her türlü çözüm arayışı bu şekilde denenmelidir. Duyarlılık sahibi tüm Müslümanların İslam Birliği hedefini sürekli gündemlerinde tutmaları ve Müslüman olsun ya da olmasın her insanın temel hak ve hürriyetlerden yaralanabileceği ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulması için her zamankinden daha çok mücadele etmesi gerekmektedir.”





Son Güncelleme: 28.09.2013 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
enteresan 2013-09-28 10:03:49

bu söylem yani islam birliği filan...
yemek yerken bile bir araya gelemeyen insanların, bütün insanlığı ve islamlığı bir araya getirme fantezisi de bir garip hal... hangi islamda birleşilecek peki. yahut nasıl islamda. kimin islamında.