Açılışını Başbakan yapacak

Osmancık’ta üç bloktan oluşan yükseköğrenim öğrenci yurdunu Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu açacak.

11 Ekim 2014 Cumartesi 14:49
 Açılışını Başbakan yapacak


Osmancık’ta üç bloktan oluşan yükseköğrenim öğrenci yurdunu Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu açacak.


AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı’nın girişimleri ile  2012 yılında Koyunbaba Mahallesi’nde 880 ada ve 1 parseldeki 16 bin m2 arsa üzerine inşa edilen Osmancık Yüksek Öğrenim Yurdu üç bloktan oluşuyor. 2013 yılında ihale edilen ve inşasına başlanan Osmancık Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdu  500 gün gibi kısa bir zamanda tamamlanarak yüksek öğrenim öğrencilerine hizmet vermeye başlayacak.


Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, Osmancık Yüksek Öğrenim Yurdu’nun Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yüksek standartlarda hizmet vereceğini söyledi. Türkiye’de öğrenci yurtlarının 2000’li yılların ortalarına kadar koğuş sistemi ile hizmet verdiğini, kendisinin de öğrencilik yıllarında koğuş sistemi ile yurtlarda kaldığını belirten Bağcı; AK Parti olarak eğitime büyük önem verdiklerini ifade etti.


Osmancık Yüksek Öğrenim Yurdu’nun toplam üç bloktan oluşan yerleşkesinin iki blokunun kız ve erkek öğrenci yurtları ve üçüncü blok ise sosyal donatımlar olarak projelendirildiğini,  çevre düzenlemesinin de yapılacağını vurgulayan Bağcı, Projenin  150 kız ve 150 erkek öğrenci olmak üzere toplam 300 öğrenci kapasiteli olduğunu ve gerektiğinde kapasite artırımı ile 400 öğrenciye kadar hizmet verilebilecğini kaydetti. Bağcı,  Kredi ve Yurtlar Kurumu Osmancık Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun kablosuz internet bağlantısı, alanlara ve branşlara göre  uygun çalışma ve etüt odaları, modern yemekhane, dinlenme odaları ve kütüphane gibi donanımlardan oluştuğunu sözlerine ekledi. Yurdun önümüzdeki günlerde Çorum’a ziyareti gerçekleşecek olan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından Osmancık Gençlik Merkezi ve diğer ilçelerdeki inşası tamamlanan yatırımlarla birlikte açılışının yapılarak yarınlarımız olan gençlerimize hizmet vereceğini belirterek, “Yurdun açılması ile birlikte Osmancık’ta yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorunu ortadan kalkacaktır.” Dedi.










Son Güncelleme: 11.10.2014 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.