Adalet Derneği’nden açıklama

Çorum Adalet Derneği, AYM üyesinin ‘AYM’nin ışıkları yanıyor’ paylaşımını eleştirdi.

14 Ekim 2020 Çarşamba 10:49
Adalet Derneği’nden açıklama

Çorum Adalet Derneği, Anayasa Mahkemesi Üyesinin sosyal medya hesabından yaptığı ‘AYM’nin ışıkları yanıyor’ şeklindeki paylaşımını eleştirdi.
Adalet Derneği Kurucusu Av. Yakup Alar, söz konusu paylaşımın tehdit ve vesayet içerdiğini savunarak kınadıklarını açıkladı.
Alar, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “15 temmuz darbesine karşı milletimizin göstermiş  olduğu kahramanlığa rağmen hala bu vesayetçi zihniyetin canlı ve aramızda olduğunu görmek üzüntü vericidir. Darbeci zihniyetin devletin en önemli kurumlarında, yüksek yargı organlarında olmasını kabul edemeyiz. Bu siyasi  ve milli iradeye yönelik bir tehdittir. Bu darbeci zihniyet kalıntılarının derhal istifa etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde anayasa mahkemesi bundan sonraki kararları daha da tartışılır hale gelecektir. Son dönemlerde anayasa mahkemesince verilen özellikle Enis Berberoğlu kararıyla hukuk adına, özgürlük adına terör örgütü FETÖ’ye moral vermiştir. Hukuk hiçbir zaman kötü niyeti korumadığı gibi terör örgütlerine yardım ve yataklık edenleri de korumaz. Terör örgütü FETÖ’ye yardım ve yataklıktan mahkum olan birisini bir siyasi parti yargıdan kaçırmak için milletvekili seçimlerinde listeye almış, seçtirmiş, yargı tarafından mahkum edildiği halde bu sefer anayasa mahkemesi koruması altına alınmak istenmektedir. Bu sebeble artık anayasa mahkemesin de yeni siteme göre uyarlanma vakti gelmiştir. Hukuk hiçbir zaman terörü ve teröristleri korumaz."

Son Güncelleme: 14.10.2020 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun 2020-10-14 12:55:31

ADALET DERNEĞİ ŞUNU BİL Kİ " MEMLEKETTE ADALET YOK , HUKUK YOK ", BUNU SİZ DE BİLİYORSUNUZ . SİZİN GİBİ STK LAR İKTİDARI BESLEMEK VE KENDİNİZ NEMALANMAK İÇİN VARSINIZ.

Avatar
Ali 2020-10-14 12:57:22

Anayasa mahkemesi üyesi bile HUKUK ÖLDÜ Demiş.

Avatar
Yusuf 2020-10-14 18:59:53

Akp hep saldırı ile kazanmak istiyor . Yıktığı hukuk düzeni herkese lazım . Fetöcüleri içlerinde besliyorlar.

Avatar
.... 2020-10-14 22:33:47

kim bu tanıyan var mı

Avatar
Ertan 2020-10-15 00:32:16

Tanımayanlar için kısaca;

Avatar
Adalet 2020-10-14 18:36:18

NE derneği. NE DERNEĞİ? SİZİN DERNEĞİN ADI ADALET DERNEĞİ Mİ? GERÇEKTEN Mİ? ALLAH ALLAH. ALLAH IM SEN AKLIMI KORU. DEMEK ADALET DERNEĞİ