Adalet ekmek ve su gibi ihtiyaç

Çorum Barosu Başkanı Av. Turan Kalıpcı, “Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız.” Dedi.

05 Nisan 2022 Salı 15:02
Adalet ekmek ve su gibi ihtiyaç

Çorum Barosu Başkanı Av. Turan Kalıpcı, “Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız.”dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü’nde açıklama yapan Baro Başkanı Kalıpcı, Avukatların toplumlarının aynası olduğunu, bu sözden yola çıkarak mutlu bir toplum isteniyorsa o toplumun hukuki sorunlarını çözen mekanizmalar arasında her türlü düzenleme ve geliştirmeyi yapan avukatların  gerekli sosyal  haklara  ve iyi bir yaşam kalitesine kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Kalıpçı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Her sene 5 Nisan Avukatlar günü kutlamaları sebebiyle çeşitli etkinlikler tüm barolarımızda yapılmaktadır. Bu sene ise 81 Baro Türkiye Barolar Birliği çatısı altında bir araya gelerek tüm baroların ortak katılımıyla bir deklarasyon yayınladık. Yayınladığımız bu deklarasyonun başlıkları; yargı bağımsızlığı, avukata yönelik şiddet, çoklu Baro uygulaması, avukatlık ücretlerindeki sorunlar, kamu avukatlarının sorunları, ihtiyaç durumu gözetilmeden açılan hukuk fakülteleri, bağlı çalışan avukatların ve stajyer avukatların sorunları, avukat ve vatandaşların adalete erişimde karşılaştığı engeller bulunmaktadır.
Adalet  ekmek  gibi su  gibi  temel  bir  ihtiyaçtır. Adalet duygusu yaygın ve ayrım gözetmeden eşit uygulanırsa amacına ulaşmış olur. Adaletin tecellisinde büyük katkıları bulunan, yargının kurucu unsurlarından biri olan avukatlar, bağımsız yargının ve çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz unsurlarıdır.

Geçmişten günümüze var olmuş tüm hukuk sistemlerinde, sistemlerin oluşturulmasında ve geliştirilmesinde avukatlar etkili rol  oynamıştır. Avukatlar mevcut hukuk sisteminde öngörülmemiş bir problem ortaya çıktığında bunu hukuk sistemine ve kamuoyuna taşıyarak hukukun gelişmesine öncülük ve aracılık eder. Avukatlık mesleği bu haliyle yargı sisteminin en geniş kapsamlı ve geliştirici unsurudur.

Avukatlar toplumlarının aynasıdır. Bu sözden yola çıkarak mutlu bir toplum isteniyorsa o toplumun hukuki sorunlarını çözen mekanizmalar arasında her türlü düzenleme ve geliştirmeyi yapan avukatlarımız   gerekli sosyal  haklara  ve iyi bir yaşam kalitesine  kavuşturulmalıdır. Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız.

Tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyoruz. Mesleğini icra ederken bu uğurda can veren tüm avukatlarımıza Allahtan Rahmet diliyoruz.”

Son Güncelleme: 05.04.2022 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SEVİM KOŞ 2022-04-06 05:00:44

Çorum Barosu Başkanı Av. Turan Kalıpcı, Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız. ”DEMİŞ.
TURAN'a soralım 15 Temmuz sonrası neden savunma hakkını hatırlamadın.

Misafir Avatar
eşofmanlı şevket hoca 2022-04-06 16:49:52 @SEVİM KOŞ

Söylediklerine biz cahil vatandaş olarak inandık.birde kendisi inansa.

Beğenmedim! (0)

banner165