Aday öğretmenlere seminer

Aday Öğretmenlere “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci” konulu seminer düzenlendi.

18 Aralık 2016 Pazar 13:26
Aday öğretmenlere seminer

Aday Öğretmenlere “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci” konulu seminer düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından aday öğretmenlere yönelik düzenlenen “Türkiye’de Demokrasi Serüveni ve 15 Temmuz Süreci” konulu seminer gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 15 Temmuz darbe girişimini anlatan sinevizyon  gösterisi izlendi.


Programda Aday öğretmenlere yönelik bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz sokakları ve meydanları doldurarak hatta ölümü göze alarak bu girişimi engelledi. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretiyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazdı. Dış mihraklar bugün de fitne üretme çabasında olduklarını görüyoruz. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bugün de bir olacağız, birlikte hareket edeceğiz.

Bizlerin eğitim ordusunun neferleri olarak sorumluluğumuz büyük. Eğer biz evlatlarımıza sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkacaktır. O boşlukları birileri dolduracaktır. O nedenle ülkesini milletini seven, tarihini tanıyan, dinini doğru kaynaklardan öğrenen, kendi değerleriyle barışık nesiller yetiştirmek için çok çalışmak zorundayız. Çünkü ülkemizi emanet edeceğimiz gençleri biz yetiştiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister. Bu vesileyle, vatan uğruna canlarını veren Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yeni adım attığımız bu kutsal meslekte hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

 

Son Güncelleme: 18.12.2016 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.