Adı da kendi de olmayan sendika

Toç Bir-Sen Şube Başkanı Arzu Özkader, isim vermeden Türk Tarım Orman Sendikası Şube Başkanı Necati Gül’e aynı sertlikte cevap verdi.

10 Ekim 2019 Perşembe 10:47
Adı da kendi de olmayan sendika

Toç Bir-Sen Şube Başkanı Arzu Özkader, isim vermeden Türk Tarım Orman Sendikası Şube Başkanı Necati Gül’ün eleştirilerine aynı sertlikte cevap verdi.

Özkader, Toç Bir-Sen’e ‘adı var kendi yok’ diyen Gül’e, ‘Adı da kendi de olmayan  sendika’ yakıştırmasında bulundu.

İşte Toç Bir-Sen Şube Başkanı Arzu Özkader’in o açıklaması;

“Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak kazandığımız haklarda, tarihe gömdüğümüz yasaklarda kayıt altındadır. İnsan hak ve Özgürlükleri alanında verdiğimiz mücadele herkes tarafından bilinmektedir.

Demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin önünü açan 12 Eylül 2010 Referandumuna bizler ‘evet’ oyu vermek için çalışırken, programlar yaparken, ‘hayır’ kampanyası yapanların bize bu konuda ders vermeye  çalışmaları  ne hakkına nede haddinedir.

Memur-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın,  katılmış olduğu Çorum İl Divan Toplantısı’nda çok geniş yelpazede değerlendirmelerde bulundu. Bu konulardan bir tanesi de sivil itaatsizlik ve kılık kıyafet konusunda yaşanılan sıkıntılardı. Genel Başkanımız konuşmasında bazı kurum idarecilerinin eski Türkiye alışkanlıklarıyla hareket ettiğini, kurum çalışanlarına baskı yaptığı ve mobing uyguladıklarını, bunların doğru olmadığını ve bunları takip ederek gereğini yapacaklarını belirttiği bir konuşma… malum-sen mensubu hem bu konuşmayı hafife alacaksın hem de çıkacaksın kurum kılık kıyafet konusunda baskı yapıyor diyeceksin…

Başörtüsü yasağının kaldırılması için Türkiye genelinde 12 milyon 300 bin imzayı topladığımız, imza kampanyasının Çorum ayağında Saat Kulesi’nin yanında kurduğumuz imza çadırının yanından kafasını eğip  geçen, bir forma imza atmaya yüreği yetmeyen, elleri tireyenler…Sendikamızın emek ve çabaları ile alınan sivil itaatsizlik kararından faydalanmak istemesi bizim gölgemizden faydalanmak değil de nedir?

Toplu sözleşme döneminde ve kritik dönemlerde sesi soluğu çıkmayan efendi, hayırdır temsil ettiğin meslek kolunun seçimleri falan mı var yoksa...”

Son Güncelleme: 10.10.2019 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay Bilen.! 2019-10-10 11:26:14

Acaba Memurlara 3.5'den başka ne alabilmişler merak ettim?

Avatar
Yarım puanlık zamma razı değiliz. 2019-10-10 11:58:36

Bir vakitler Toç bir sen isimli sendikanın adı vardı,üyesi bile yoktu.Ne vakit AKP iktidar oldu,sendika üye ile doldu.AKP gidince,sendika da tükenecektir.Giriş bölümünü geçelim.Esas ana fikre gelelim.Ne demiş Türk Tarım sen başkanı?Kılık kıyafet ile ilgili,öğretmen serbest giyinir,kamu kuruluşunda başını örtmek isteyen bayan memur,istediği gibi örter.Tarım il müdürlüğünde çalışan,ziraat mühendisi,veteriner,tekniker,teknisyen kravatla çalışır.Teknik eleman kravat takmadığı için uyarı yazısı alırsa,bahsedilen anayasa değişikliğinin hiç bir hükmü kalmaz.

Avatar
Ayna yokmu ayna 2019-10-10 12:34:13

hic bir iş yaptinda yok

Avatar
Alperen 2019-10-10 13:28:54

Sanki siz.çok aktifsiniz.

Avatar
Hayri 2019-10-11 09:11:30

Sivil İtaatsizlik nedir? memur devlete itaatsizlik edemez yönetmeliği değiştirirsin bu saçmalığa bir son verirsin daireye gelen memurlar memur mu paçoz mu belli değil bu söylediğim tüm kurumlar için sakal serbestse sınırını koyarsın tarif edersin sırf tıraş olmamak için kirli sakalla ortalıkta dolaşan bir sürü adam var yırtık kotla derse giren öğretmenler rezillik diz boyu

Avatar
Çorumlu 2019-10-10 13:28:09

Başörtüsü serbest başını örtsene hanımefendi.Ayrıca müdürünede söyle kravatsız işe gelenlere ses çıkarmasın saltanata karşı dur

Avatar
Adam 2019-10-10 17:41:19

Hanım kız sen ve sendikan il müdürünüze öte git diyemezken açıklama yapmanız güldürüyor. Siz koltuk derdinizle eğlenin herkes herşeyi biliyor.

Avatar
Çorum'un seven 2019-10-10 19:44:30

Sendikalar ne işe yarıyorlar kendi ceplerini dolduruyorlar fırıldak gibi. Hakkımı helal etmiyorum sendika temsilcileri işe gelmiyorlar devlette aldıkları maaş haram zıkkım olsun Çalışma da maaş alıyorlar

banner165