Afyon'daki patlamada sabotaj şüphesi

Afyonkarahisar'da aralarında Çorumlu bir erin de bulunduğu 25 askerin yaşamını yitirdiği mühimmat deposu patlamasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

29 Eylül 2013 Pazar 15:02
 Afyon'daki patlamada sabotaj şüphesi


Afyonkarahisar'da aralarında Çorumlu bir erin de  bulunduğu 25 askerin yaşamını yitirdiği mühimmat deposu patlamasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Yaşamını yitiren askerlerden alınan doku örneklerinde, C4 tipi plastik patlayıcı yapımında kullanılan PETN isimli madde ile çukur imha kimyasalları (HMX) tespit edildi. 

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de meydana gelen ve 25 askerin yaşamını yitirdiği, 8'i asker 11 kişinin yaralandığı cephanelik patlamasına ilişkin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı raporu, davanın seyrini değiştirecek nitelikte bilgiler taşıyor.

Raporda yaşamını yitiren bazı askerlerin doku parçaları üzerinde, patlayan cephanelikteki el bombalarında bulunması mümkün olmayan plastik patlayıcı kimyasalı (PETN) ve çukur imha kimyasallarının (HMX) varlığı tespitine ilişkin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı raporunda ilginç bilgiler yer alıyor.

KİMYASALLAR TESPİT EDİLDİ

ATK'nın 28.03.2013 tarihli raporunun bulgular ve sonuç kısmında konuya ilişkin tedaylara yer veriliyor. Gönderilen doku parçaları yetersiz olduğu için sistematik toksikolojik analizin yapılamadığı belirtilen raporda, doku parçalarında patlayıcı madde aranması istendiği, ancak laboratuvar şartlarında istenilen analizin yapılamaması yüzünden İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Kimya İhtiyas Dairesi'ne söz konusu örneklerin gönderildiği, anılan dairenin 10.12.2012 tarih ve 12/94667/4785 sayılı raporuna göre, 'Gönderilen doku parçasında HMX, RDX, TNT, PETN, 2,4-DA-6-NT/2,6-DA-4-NT bulunduğu (birbirinden ayırt edilememektedir) NG, TETRYL ise bulunmadığı kayıtlıdır.' deniliyor.

DOKULAR İNCELENDİ

Raporda Bekir ve Satı oğlu, Faruk Ergenç'e ait olduğu tespit edilen ceset parçalarının Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi otopsi salonunda yapılan incelemeleri ve inceleme sırasında alınan doku örneklerinin biyolojik ve kimyasal incelemelerinde elde edilen bilgi ve bulgularına yer veriliyor.

DAVA ASKERİ MAHKEMEDE KALDI

Öte yandan patlamaya ilişkin davayı gören Eskişehir 1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi heyetinin davadan çekilme kararı reddedildi. 

Asker ailesinin avukatlığını yapan Altan Ulutaş, 'Duruşma, 8 Ekim 2013'te yine 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülecek. Öte yandan Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi'nin raporunda patlayan cephanelikte C4 plastik patlayıcı tespit edildi. Bu davanın seyri için çok önemli. Duruşmada bazı taleplerimiz de olacak.'




Son Güncelleme: 29.09.2013 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.