Ağbal atandı Albayrak istifa etti

Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti

08 Kasım 2020 Pazar 21:28
Ağbal atandı Albayrak istifa etti

Hemşehrimiz Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etti.

Albayrak'ın dün akşam resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurduğu iddia edilmiş, istifa haberi bir süre bilmece olarak kalmıştı. Hatta Albayrak’ın Twitter hesabının askıya alınması "hacklendi mi" şüphesini doğurmuştu.

BLOOMBERG DUYURDU

Öte yandan uluslararası ekonomi gazetesi Bloomberg de Albayrak’ın istifa haberini duyurdu. Haberde, istifa açıklamasından Merkez Bankası'nda görevden alınan Murat Uysal’ın yerine Naci Ağbal’ın getirilmesinin hatırlatılması ise dikkat çekti.

Yine bazı yaygın basın mecralarında yapılan yorumlarda, Bakan Albayrak telefonları açmazken, Naci Ağbal atamasının Berat Albayrak’a rağmen gerçekleştirildiği ileri sürülmüştü.

İSTİFA DOĞRULANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi, Berat Albayrak'ın istifasının doğru olduğunu açıkladı. Aynı yetkili, istifanın kabul edilip edilmeyeceğinin henüz belli olmadığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından yaptığı duyuruda sağlık sebepleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

BBC Türkçe'ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi, Albayrak'ın istifasının doğru olduğunu açıkladı. Aynı yetkili, istifanın kabul edilip edilmediğine yönelik soruya, henüz belli olmadığı cevabını vermişti.

Bugün ise istifanın doğru olduğu, istifanın arka planında da eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'la araları soğuk olan Berat Albayrak'ın Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasının ardından istifa ettiği konuşuluyor.

Son Güncelleme: 10.11.2020 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yorumcu 2020-11-08 21:53:41

Çok iyi oldu çok da güzel oldu...

Avatar
Can 2020-11-08 22:23:58

Ekonominin durumu ortada..senaryo şu, Berat istifa edecek, yerine birisi atanacak, ekonomi daha da kötüye gidince damat aklanacak..diyecekler ki Berat varken iyiydi, bu batırdı..ahanda demedi demeyin

Avatar
Adil 2020-11-09 00:11:04

Berat gidecek daha iyisi gelecek sanki nolacak mucizemi hepsi aynı Allah güzel ülkemi korusun

Avatar
SORUMLU 2020-11-09 08:17:05

DAHA ÇIRAKLIK DÖNEMİYDİ...

Avatar
Ezilmiş halk 2020-11-09 09:27:09

Damat dur nereye? Daha karpuz keseceğidik; Dolar 8 lira 9 lira 10 lira olacak diye bekleyenlere ders verceğidik, Ekonomiyi uçurup daha Avrupayı çatlatacağıdık oldumu şimdi

Avatar
Çorumlu 2020-11-09 22:32:54

Siyasette iktidar olanlar en sert şekilde eleştirilebilir bu gayet normaldir. İktidar sahipleri buna alışacaktır. Ancak eleştiriye aile fertlerinin karıştırılması, damat diye aşağılayarak olması alçaklıktır. Bakın damat gitti dolar düşüyor denir şimdi. Gezi olaylarındada gezizekalı alçaklar demişti siz hala anlamadınız mı mesela AĞAÇ değil diye. Mesele sayın Erdoğanı zayıflatmak. Sayın Bahçeli ve sayın cumhurbaşkanımızın yerli ve milli duruşuna yüce Türk Milletinin verdiği desteğe içteki ÇAPSIZ muhalefetin ve dıştaki Türk ve İslam düşmanlarının engel olamayısı. Yoksa damat diye değilde maliye bakanı olarak berat albayrak olarak herkes eleştibilir. Ne diyelim damat kadar taş düşsün başınıza

Avatar
Batandaş 2020-11-09 01:19:02

Batandaş olarak canımız yanıyor kıdem tazminatimiza ipotek konuldu. Sn Albayrak gider ayak batandaşi, yanandaş haline çevirdi.Sn.Akp li vekiller sıraya girip metiye düzmesi ria dan öte neyi ifade eder.Enflasyon ve işsizlik aldı başını gidiyor.Korana yüzünden batandaş ölüyor.İstifa etse ne olur etmese ne olur.

Avatar
BARIŞ AĞBİDEN 2020-11-09 09:46:48

Ali yazar Veli bozar küp su......azar.

banner165