Ahilik sempozyumuna Hitit katkısı

III. Uluslararası Ahilik Sempozyumu Melikşah Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 24-25 Eylül 2013 tarihlerinde Kayseri’de düzenlendi.

03 Ekim 2013 Perşembe 14:49
Ahilik sempozyumuna Hitit katkısı

III. Uluslararası Ahilik Sempozyumu Melikşah Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 24-25 Eylül 2013 tarihlerinde Kayseri’de düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kayseri Esnaf Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın da katkıda bulunduğu sempozyuma, yurt içi ve yurt dışından akademisyenler katıldı ve toplam 52 adet bildiri sunuldu.

Bildirilerin ardından açık tartışmalarla konular detaylı biçimde ele alındı. Sempozyum açılış programından hemen sonra düzenlenen panelde Ahilik, iş ahlakı ve çalışma hayatı ve toplumsal değişim konuları ele alındı. Sempozyum kapsamında katılımcılara şehir turu, Erciyes Dağı gezintisi ve Ahi Evren Müzesi ziyareti yaptırıldı.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Evkuran ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Karaman da sempozyuma katılarak birer bildiri sundular.

Prof. Dr. Evkuran etkinliğe bir bildiri sunumu ve oturum başkanlığı ile katkıda bulundu. Evkuran, “Sosyal Bilimlerde Etik Problemler-İslam Geleneğinde Doğruyu Söylemek Üzerine” başlıklı bildirisinde bilim, toplum, gelenek, ahlak ve hakikat ekseninde yaşanan problemler üzerinde durdu ve İslam geleneğinde bilgi politikaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Karaman da, “Türk Ahi Teşkilatının İşleyişi ve Çorum Tarihinde Ahilik” başlıklı bildiri sundu. Karaman bildirisinde, Ahilik örgütünün tarihsel ve kurumsal gelişimi hakkında bilgiler verdikten sonra sicil defterlerindeki kayıtlardan hareketle Çorum ve bölgesindeki Ahilik kültürünün izlerini ortaya koydu.






Son Güncelleme: 03.10.2013 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.