AK Parti ve CHP'den trafik güvenliğine destek

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı beraberinde CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, TÜSEKON Başkanı İsmail Yılmaz ve sürücü eğitimi federasyonlarının temsilcilerinin katılımıyla Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da gerçekleştirilen çalıştayda alınan kararlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

24 Kasım 2016 Perşembe 19:57
AK Parti ve CHP'den trafik güvenliğine destek

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı beraberinde CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, TÜSEKON Başkanı İsmail Yılmaz ve sürücü eğitimi federasyonlarının temsilcilerinin katılımıyla Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da gerçekleştirilen çalıştayda alınan kararlarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu da bugün eşine az rastlanan cemile örneği bir davranışın içerisinde olduklarını bildirdi. İnsanlık adına, insanı yakından ilgilendiren bir meselede işbirliği yaptıklarını vurgulayan Uslu, şunları ifade etti: "“İnsanı yakından ilgilendiren insani bir meselede iş birliği yapmış bulunmaktayız. Hiç birimiz siyasi aidiyetlerimizi, ideolojik kimliklerimizi öne çıkartmaksızın sadece ve sadece insan olarak bir araya geldik. Dilerim bu örnek olur Meclise ve Meclis çalışmalarına bundan sonra iş birliği ve diyalogla dayanışmayla insana dair sorunları daha fazla çözme imkânımız olur.  Ama bir husus var ki söylemeden geçemeyeceğim; sürücü kursları arasında ki rekabet. Daha fazla para kazanmak, daha fazla müşteri kazanmak şeklinde olmamalı. Sürücü kurslarındaki rekabetin eğitim kalitesini yükseltmek, kazaları asgariye indirmek ve mümkün mertebe devlet yurttaş işbirliğiyle sektörün sorunlarına kalıcı çözümler bulunmalı. Bu iş birliği burada kalmayacak devam edecektir bu meseleyi biz insana ait bir mesele olarak görüyoruz. Sürücü kurslarının bazı sorunları var bunlar zaman ölçüsünde olgunlaştırıldıkça toplumda öncelikler doğru belirlendiği takdirde çözülecek sorunlardır. Sürücü kursları sayısının sınırlandırılması son derece önem arz etmektedir. Her önüne gelenin sürücü kursu açmak yerine sürücü kurslarının eğitiminin kalitesini arttırmaya yönelik olmalıdır. Sürücü Kursları örgütlü biçimde önümüzde duruyor. Çünkü demokratik toplum aynı zaman da örgütlü toplumdur. Örgütlerde hiçbir zaman devletin veya hükümetin alternatifi olmazlar. Tam tersine hükümetin ya da devletin elinin erişmediği yerlerde hizmeti çeşitlendirerek kaliteyi arttırırlar. ÖTV ve KDV indirimi, eğitim araçlarında kullanılan yakıtta indirim talebi, yatırım ve istihdamı teşvik edecek kredilerden faydalanma talebi son derece makul taleplerdir. İnanıyorum ki biz yine 4 vekil olarak sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız. Bugün biliyoruz ki 24 Kasım Öğretmenler Günü, sürücü kurslarında da aşağı yukarı 40 bin öğretici var. Eğitim camiasının, eğitim emekçilerinin, öğreticilerinin bu vesileyle öğretmenler gününü kutluyorum.”

Uslu;” Bu gün burada yaptığımız basın toplantısı bugüne kadar yapılanlardan farklıdır. İktidar ve muhalefet partisi elele vermiştir ve Türkiye’nin kanayan bir yarasına çözüm bulmak konusunda işbirliğini kamuoyuna deklere etmek amacıyla basın toplantısı yapılmıştır. Yoksa kuralları koyan bir Meclisin kuralları çiğnemek gibi bir lüksü yoktur. Burada bulunan arkadaşlarımız eski milletvekilliği sıfatıyla ve milletvekilleri olarak burada konuşuyoruz. Bunun dışında fon olarak arkamıza alıp dolgu malzemesi gibi arkadaşlarımızı konuşturmak onları milletvekilliği dokunulmazlığına sığınmak gibi bir niyetimiz yoktur. Bu salonda basın toplantısı yapacak olanlara da bu davranışımız örnek olur” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı da Trafik güvenliğinin siyaset üstü bir konu olduğunu, 3 ayrı trafik kazasında 5 yakınını kaybeden birisi olarak bu konuyu önemsediğini belirterek "Sürücü eğitimi için ne yapsak azdır. Bu, partiler üstü bir durumdur" dedi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da tartışılan konunun insan hayatı olduğuna değindi. Bugün siyasetin gündemlerinin dışında olduğunu vurgulayan Özkoç, "Milli Eğitim Bakanlığımızın yüzlerce tedbir aldığı, devletin onlarca tedbir aldığı ancak bir türlü önlenemeyen önemli bir sorundan bahsediyoruz. Bir çalıştay yapıldı. İktidarıyla, muhalefetiyle oradaydık" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise trafik güvenliği noktasında gelinen noktanın sevindirici olduğunu, çalıştayda ortaya konulan çözüm önerilerinin takipçisi olacaklarını belirtti.

TÜSEKON Başkanı İsmail Yılmaz basın toplantısına katılan ve kendilerine destek olan Milletvekillerine ayrı ayrı teşekkür etti.



Son Güncelleme: 24.11.2016 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165