Akademisyenlere çalıştay

Eğitim Bir Sen Genel Merkezi, akademik personelin mali ve sosyal haklarına ilişkin çalıştay gerçekleştirdi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 21:57
 Akademisyenlere çalıştay

Eğitim Bir Sen Genel Merkezi, akademik personelin mali ve sosyal haklarına ilişkin çalıştay gerçekleştirdi.

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlığında, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcıları Teyfik Yağcı ve Ramazan Çakırcı ile Hukuk Müşaviri Av. Harun Kale’nin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştaya, üniversite şube ve temsilcilik yöneticileri, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ile YÖK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çalıştayla ilgili bilgi veren Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi Üniversite Temsilcisi Mustafa Tekin, şunları kaydetti;

“2014-2015 yıllarını kapsayacak olan 2. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, akademik personelin mali ve sosyal haklarına ilişkin olarak alınan, YÖK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve sendikamız tarafından ortak çalışma yürütülmesi kararı gereğince, söz konusu ortak çalışma için konunun muhataplarını harekete geçirmek ve sorunun çözümüne ilişkin uygulanabilir somut öneriler dizisi oluşturmak ve gerekçelendirmek amacıyla Eğitim Bir Sen Genel Merkezimiz Başkent Öğretmenevi'nde bir çalıştay gerçekleştirdi.

Çalıştayda, akademik personelin mali hakları konusunda geçmişten bu yana yaşanan kayıpların telafisi ile ülke kalkınmasına katkı sağlayacak bilimsel bilgi birikimini teşvik edecek ilave mali katkılara yönelik olarak 2547 ve özellikle 2914 sayılı kanunlar çerçevesinde gerçekleştirilebilecek somut teklif ve öneriler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Çalıştay sonucu alınan kararlar doğrultusunda hazırlanacak rapor, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve YÖK'e sunulacak.

Rapor doğrultusunda akademik personelin mali ve sosyal haklarına ilişkin kayıpları gideren, emeğin karşılığını veren ve bilimsel bilgi artışına ivme kazandıracak bir düzenleme yapılmasının takipçisi olacağız.

2014-2015 yıllarının kapsayacak olan 2. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, Eğitim-Bir-Sen, yükseköğretim kurumlarında 2914 sayılı Kanun'a tabi olarak görev yapan akademik personelin mali haklarına ilişkin olarak üniversite ödeneği oranlarının artırılması, ek ders ücretlerinin artırılması gibi somut taleplerde bulunmuştu.

Toplu sözleşme görüşmeleri neticesi, Eğitim-Bir-Sen'in, 2914 sayılı Kanun'a tabi olan personel yönünden gündeme getirdiği mali ve sosyal hak taleplerine ilişkin olarak, akademik personelin mali problemleri ve maaşlarının iyileştirilmesiyle ilgili YÖK, Eğitim-Bir-Sen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca ortak bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştı. Bu karar, akademik personelin özlük haklarının esas olarak 2914 sayılı Kanun'la belirlenmiş olması, konunun asıl muhatabı olan YÖK tarafından 2547 ve 2914 sayılı kanunlarda yükseköğretim sistemine ilişkin kapsamlı değişiklik getiren bir çalışmanın halen devam ettiği, bu nedenle de akademik personelin mali ve sosyal haklarının YÖK tarafından gerçekleştirilecek olan söz konusu çalışma kapsamında ele alınması gerektiğine dayandırılmıştı.”





Son Güncelleme: 02.10.2013 22:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.