Akaydın’ın başörtüsü hazımsızlığı!

AK Parti'nin demokratikleşme paketiyle birlikte gelen kamuda başörtüsüne özgürlük tartışılmaya devam ediyor.

10 Ekim 2013 Perşembe 13:42
 Akaydın’ın başörtüsü hazımsızlığı!


AK Parti'nin demokratikleşme paketiyle birlikte gelen kamuda başörtüsüne özgürlük tartışılmaya devam ediyor. Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu uygulamaya ateş püskürdü. CHP'li Akaydın'ın bununla ilgili çıkışı çok konuşulacak.


"ATATÜRK GÖRSE KAHROLURDU"

Başörtüsünü 10 yıldır Türk kadınına dayatıldığını söyleyen Mustafa Akaydın, "Atatürk, Türkiye'nin şu halini görseydi kahrolurdu" dedi. İşte Akaydın'ın Sözcü Gazetesi'ne verdiği röportajdan o bomba sözler:

"Türk Ulu­su­'na hiç ya­kış­ma­yan tür­ba­nın son 10 yıl­dır Türk ka­dı­nı­na da­ya­tıl­ma­sı­nı bir si­ya­si ta­vır ola­rak de­ğer­len­di­ri­yo­rum. De­mok­ra­si pa­ke­tin­de­ki ba­şör­tü­sü ser­best­li­ği­ni ayıp­lı­yo­rum. 1989 iti­ba­rıy­la ana­ya­sa iç­ti­at­la­rı ha­len ge­çer­li­dir Tür­ki­ye­'de. Tür­ban­la il­gi­li bu ka­dar ede­bi­yat yap­ma­la­rı­na rağ­men, tür­ba­na kar­şı bu ya­sal du­ru­mu kal­dı­ra­bil­miş de­ğil­ler. Çün­kü bu­nun duy­gu sö­mü­rü­sü­nü yap­mak on­la­ra da­ha çok oy ge­ti­ri­yor.


"TÜRBAN İRTİCA KOKAN BİR DAYATMADIR"

Rek­tör­le­rin üni­ver­si­te­le­re tür­ban­lı öğ­ren­ci ka­bul et­me­si suç­tur. Ka­mu­da me­mu­run, okul­da öğ­ret­me­nin tür­ban­lı ol­ma­sı din­sel da­yat­ma­cı­lı­ğın ön adım­la­rı­dır. Tür­ban, ir­ti­ca ko­kan bir da­yat­ma­dır. Ata­türk, Tür­ki­ye­'nin şu ha­li­ni gör­se kah­ro­lur­du."

(
Haber7)




Son Güncelleme: 10.10.2013 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
herhangi biri 2013-10-10 18:06:21

sırf kendi yerlerini chp nezdinde sağlama almak ve ulusalcılara hoş görünmek adına yapılan yorumlar...yoksa 1989 yılında verilen mahkeme kararını kanun yerine geçirmek hatta ileri gidip ayet gibi değiştirilemez bir hüküm saymak başka bir sebeple açıklanamaz. biri bir karar verdi diye ömrümüzün sonuna kadar aynı kararı uygulayacaksak niye seçim yapıyoruz ki? demokrasi dediğiniz şey neden var? cumhuriyet bunun neresinde? biz başkanı biliyoruz zaten. önceki çıkışları, üniversitedeki haksız uygulamaları, bir kurulun başkanlığını ifa ederken gözettiği değerler henüz unutulmadı. onun için söylediklerinin de pek bir önemi yok...