Akif’in şiirlerine muhabbet

Çorum Belediyesi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 78. Yıldönümünde düzenlediği programla andı.

17 Aralık 2014 Çarşamba 15:51
 Akif’in  şiirlerine muhabbet


Çorum Belediyesi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 78. Yıldönümünde düzenlediği programla andı. Ünlü sanatçı Serdar Tuncer, gecede Mehmet Akif'in şiirlerini okudu. Gecede ayrıca Akif'in bestelenmiş şiirleri de seslendirildi.


Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa  Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Duran Cesur, Devlet Tiyatrosu Müdürü İbrahim Yıldız, Belediye Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, büyük şair merhum Mehmet Akif Ersoy vefatından yıllar sonra Çorum'da unutulmadı.


‘Çanakkale Şehitlerine’, ‘Bülbül’,  ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’  gibi pek çok şiirine vatan sevgisini, dini kişiliğini, felsefi kimliğini, edebî şahsiyetini, hatipliği ve hocalığını sığdıran bu şiirlerle Asım'ın Nesli'ni inşa etmeye gayret gösteren tarihimizin en büyük çınarlarından olan Merhum Mehmet Akif Ersoy vefatının 78. yıldönümünde Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen programda muhabbetle yad edildi.


Programda şair ve yorumcu Serdar Tuncer Akif, şiirlerinden bir demet sundu


Çorumlular’ın yoğun ilgi gösterdiği, pek çok kişinin ayakta izlediği programda vatandaşlar, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin anlamına bir de Serdar Tuncer'in muhteşem yorumunu ekleyince zaman zaman duygusal anlar yaşadı.


Serdar Tuncer'in etkileyici sesiyle yorumladığı şiirler, katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.  Şiir aralarında Çorumlular ile sohbet de eden usta yorumcu, Akif'in hayatından kesitler anlatarak vatandaşları  düşünmeye ve Ersoy'un derdini dert, davasını dava edinmeye davet etti.


İstiklal Marşı'nı ayakta dinlediler


Programda ayrıca Tuncer, İstiklal Marşı'nın on kıtasını şiir olarak okudu. Merhum Akif'in Kurtuluş Savaşı'nın zorluğunda büyük zihin sancıları içinde yazdığı ölümsüz eseri İstiklal Marşı'nı Çorumlular büyük bir saygı için de ayakta dinledi.


Programda türküler de seslendirildi. Sanatçı Cihan Yıldız ve ekibinin türkülerle Serdar Tuncer'e eşlik ettiği gecede, Çanakkale Türkü'sü katılımcılardan büyük alkış aldı.


Duygu yüklü programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Serdar Tuncer'e çiçek takdim etti.




Son Güncelleme: 17.12.2014 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165