Akıllı Kavşak’a ilk temel

Çorum Belediyesi şehir içi trafiğine kalıcı çözüm bulmak amacıyla başlattığı Akıllı Kavşak sistemini hayata geçiriyor.

09 Ekim 2013 Çarşamba 15:17
Akıllı Kavşak’a ilk temel


Çorum Belediyesi şehir içi trafiğine kalıcı çözüm bulmak amacıyla başlattığı Akıllı Kavşak sistemini hayata geçiriyor. Büyükşehirlerden sonra ilk kez Çorum’da uygulandığı belirtilen akıllı kavşak temeli Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından bugün Bahabey Caddesi’nde atıldı.

Çorum Belediyesi Basın Birimi’nden servis edilen habere göre, Çorum’da bir ilkin gerçekleştirildiği, büyükşehir belediyeleri dışında akıllı kavşak sisteminin ilk kez Çorum’da uygulanmaya başlayacağı belirtildi.


Açıklamada şu bilgiler yer aldı;

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Akıllı Kavşak Kontrol Sistemi’nin kurulacağı kavşaklardan Vilayet Kavşağı’nda temel atma törenine katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Tamer Esen, Türk Telekom İl Müdürü Abdulkadir Alpergün, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Zabıta Amiri Mustafa Kanat’ın da katıldığı temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi’nin her alanda yenilikçi anlayışa ve vizyona sahip olduğunu belirterek bu kapsamda Çorum halkını yepyeni bir yatırımla daha buluşturacaklarını söyledi.

Şehir içi trafiğinin sıkıntılı olduğu kavşaklarda öncelikle hayata geçirilecek olan akıllı kavşak sistemini başlattıklarını kaydeden Başkan Külcü, “Telekom, Tedaş, Anitta, Emniyet, Vilayet, Anıt kavşaklarında akıllı kavşak uygulamasını başlatıyoruz. Şehir girişinde Akıncılar kavşağı, hemen sonrasında Abide Kavşağı, Cengiz Topel Caddesi-Telekom önünde bulunan kavşak, Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan kavşak, Valilik önünde bulunan kavşak ve Piri Baba önünde bulunan kavşak ile toplam altı nokta. Bu çalışma Türkiye’de birkaç büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu bir çalışmadır. Bizim ölçeğimizde bulunan il belediyelerinde bu çalışmayı ilk biz hayata geçiyoruz. Bu şehirdeki trafiğin konforunun ve güvenliğinin artırılması, trafik seyir kalitesinin yükseltilmesi, yakıt ve zaman tasarrufu sağlanması anlamında fevkalade önemli bir yatırımdır” dedi.

Altı kavşakta başlatılan akıllı kavşak çalışmasıyla şehir içi şehir içi trafiğinin izlenmesi, yönlendirilmesi, yönetiminin sağlanması ve kayıt altında bir trafik akışının sağlanmasının ilk adımı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İlk etapta yapılacak olan bu altı kavşağın hemen sonrasında trafik akışının daha az yoğun olduğu, sıkışıklığın daha az yaşandığı yerlerde bu sistem hayata geçirilecek” dedi.

Çorum Belediyesi’nin yaptığı bütün çalışmalarla şehirdeki yaşam kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Külcü, “Yaptığımız hizmetlerin karşılığı olarak halkımızın memnuniyetini görmek bizlerin motivasyonunu, çalışma arzusunu artırıyor. Yatırımları gerçekleştirme hızımız daha da artmış oluyor. Yapılan çalışmalarımızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 




Son Güncelleme: 09.10.2013 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.