Alaca’da Kerbela şehitleri anıldı

Yunus Emre Camii, Alaca İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) ve Kız ve...

05 Kasım 2014 Çarşamba 14:24
 Alaca’da Kerbela şehitleri anıldı


Yunus Emre Camii, Alaca İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) ve Kız ve Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kerbela şehitlerini anma programı düzenlendi.


Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İl Müftü Vekili Tahir Kılıç, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Var, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, AK Parti ilçe Başkanı Ümit Tokgöz, İlçe Müftüsü İhsan Caner, Diyanet Sen Alaca İlçe Başkanı Zabit Gül, davetliler ve öğrenciler katıldı.


Programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Yunus Emre Camii akşam Kur’an Kursu öğrencisi İbrahim Durak Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu. Programın açılış konuşmasını ALİMDER Başkanı Sami Arslan yaptı. Arslan, konuşmasında  Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 arkadaşının Kerbela’da şehit olmasının İslam tarihi açısından bir utanç vesilesi olduğunu vurguladı. Hiçbir Müslüman’ın bu olayı tasvip edemeyeceğini belirten Arslan, “O günden bugüne bir kısım şer güçler tarafından kerbela halen yarayan bir kanadır. Bütün bunlara Müslümanlar olarak hiç kimsenin göz yummaması adına küfrün tek bir millet olduğu gibi İslam’ın da tek bir millet olması gerekmektedir. Yeni kerbelaların yaşanmaması samimi Müslümanlıktan geçer. Kerbela ve çevresinde insanlar evlerinden barklarından oldu. Çocuklar, hayallerini unuttu. Bütün dünya buna seyirci kalamaz. Hz. Hüseyin’i sevmek, Hüseyin gibi yaşamaktan geçer. Kerbeladaki bu hazin olay Müslümanlar arasında asla ayrılığa gerekçe gösterilemez. Kerbeleyı anarken hep birlikte şehitlerimize dua edip, aramızda kin ve nefrete yol açabilecek davranışlardan alevi ve sünnisiyle uzak durmalıyız” dedi.


İlçe Müftüsü İhsan Caner’in selamlama konuşmasının ardından Yunus Emre Camii Akşam Kuran Kursu  ve Kız İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından ilahi, şiir ve dualar yapıldı. 3 perde yapılan program, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.


İl Müftü Vekili Tahir Kılıç, aşure gününde bir takım olayların meydana geldiğini hatırlatarak, “Bugün, aynı zamanda Hz. Musa’nın firavundan kurtulduğu, Hz. Nuh’un tufandan kurtulduğu, Hz. Eyüp’ün yaralarından kurtulduğu vb. olayların olduğu önemli bir gün ve Hz Hüseyin’in şehit edildiği gündür. Bu gibi hadiselerin vuku bulması bugünün önemini arttırmaktadır. Kerbelayı yaşatanlar cezalarını ahrette adil bir şekilde çekeceklerdir. Bize düşen, yaşanan bu hadiselerden ders çıkartmaktır. Kardeşlerimiz çok güzel bir şekilde programı icra ettiler, bizleri geçmişe götürdüler. Programı hazırlayan Yunus Emre Camii İmam Hatibi ve ALİMDER Başkanı Sami Arslan’a, öğrencilere ve desteğini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.



Son Güncelleme: 05.11.2014 14:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.