‘Alaca’da seçim endişemiz yok’

AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Alaca Belediyesi’ni ziyaret etti.

28 Ocak 2014 Salı 17:33
 ‘Alaca’da seçim endişemiz yok’


AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Alaca Belediyesi’ni ziyaret etti. 


AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Alaca Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından birisi olan içme suyu arıtma tesisinin yapımına başlandığını hatırlatan Eyvaz, yapımına halen devam edilen içme suyu arıtma tesisinin ilçenin 100 yıllık içme suyu sıkıntısını ortadan kaldıracağını açıkladı.
İçme suyu arıtma tesisinin ilçede adına çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Eyvaz, 2014 yılı içerisinde tamamlanacak olan projenin çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı.

2009-2014 yılları arasında kadar ilçede bir çok alande gözle görülür bir değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkat çeken Eyvaz, “Seçim döneminde iyi bir kampanya yürüteceğiz. Çünkü yaptığımız hizmetler unutuluyor. Biz bu yapılan yatırımların unutulmaması için ev ev kapı kapı dolaşarak hizmetlerimizi anlatacağız. İlçede ziyaret etmediğimiz ev tutmadığımız el bırakmayacağız” dedi.
Tüm parti teşkilatları ile seçime en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Eyvaz, önümüzdeki süreçte Alaca’ya neler yapacaklarının planlarını şimdiden hazırladıklarını sözlerine ekledi.


ALACA’YA 600 MİLYON TL YATIRIM YAPILDI

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, AK Parti iktidarında Alaca ilçesine 600 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirterek, cumhuriyetin 100 kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına kadar ilçede yapılan yatırımların ikiye katlanılması gerektiğini söyledi.

Doğalgaz konusunda bugüne kadar problemler yaşandığını ancak geçtiğimiz aylarda bu sorunun çözümlenerek arkasından ihalesinin yapılmasıyla çözümlenip hemen arkasından ihalelerinin gerçekleştiğini hatırlatan Uslu, bu sayede sekteye uğrayan sürecin telafisinin yapıldığını dile getirdi.

Koçhisar Barajı sulama projesinin ihalesinin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini hatırlatan Uslu, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte 12 kilometrelik uzunlukta, 16 kilometrelik genişlikte bir alanda ciddi bir tarımsal sulama imkanımız olacak. Böylece biz her yıl daha verimli kaliteli, yüksek rekolteli ürün alma imkanı ve ürün çeşitliliğine kavuşacağız. Ve tarımsal hasılatta ciddi artış söz konusu olacak. Sulu tarıma geçildiğin de tohumluğumuzu da kendimiz üreteceğiz.

Seçimlerin prosdedür ikmalinden başka bir şey olmayacağını dile getiren Uslu, yarın seçimler olacakmış gibi halka güvenerek ve inanarak seçim planlarının yapılmasını istedi.

Alaca halkının bugüne kadar yapılan hizmetleri gördüğünü dile getiren Uslu, “Bundan sonraki süreçte Alaca belediyesi ve merkezi hükümetin ahenkli olmasına dikkat edecektir. Çorum’da bazı ilçeler var ki Mecitözü’nü kast ediyorum. Mecitözü’nde Ankara’nın kamu yatırımları zayıf olmaktadır. Ankara bir şey yapmak istese de belediye yeterli kolaylığı sağlamıyor. Alaca’da belediye arsa üretti, TOKİ üretilen arsaya kısa sürede imkansız denilen bir şekilde konutlarını yaptı. Şimdi ikinci etapla ilgili yere baktık. Mecitözü’nde yapamadık bunu. Belediye’nin bu tür hizmetleri ilçeye taşımak yerine siyasi bir ayrışma ile farklı yerde duruyor olması Mecitözü halkının gerekli hizmetleri almasına engel oldu ve halk hak ettiği hizmetleri alamamak zorunda kaldı belediye tarafından. Alaca halkı inanıyorum hizmetlerin sürekliliğine katkı sağlayacaktır. Alaca halkının bu kararı vereceğine inanıyorum güveniyorum” diye konuştu.

Alaca’ya yapılan hizmetlerin envanterini çıkardıklarını kaydeden Uslu, “Zaman zaman görüyoruz yaptığımız çalışmalar unutuluyor. Bunların envanterini çıkardık. Özel İdare, belediye ve merkezi hükümet ne yaptıysa bunların istatistiğini çıkarıyoruz. Bunları bastıracağız ve kalıcı hafıza haline getireceğiz. Bunu dışarıdaki halkımızda görecektir. Bir çok insan çevre yolunu görmedi. Koçhisar barajının bitirildiğini bilmiyor. Doğalğaz konusunda hala 2010 yılındayız zannediyor. Hazırlayacağız bu kitaplar yapılan hizmetlerin envanterini herkese ulaştıracağız. Seçim sathı mahalline girdiğimizde öyle zannediyorum ki laf üretmenin ötesinde gürültü çıkarmasının ötesinde kimsenin söyleyeceği söz olmayacak. Hele hele 4.5 yıldır ortalıkta gözükmeyen sonra ortaya çıkıp alaca belediyesinin hizmetlerine eleştiri yapmak mümkün olmayan vaatlerde bulunmak halkın dikkatinden kaçmayacak. Bir tarafta yapılan hizmetler diğer tarafta 4.5 yıl kış uykusuna yatıp seçim nutku çekenlerin arasındaki farkı Alacalılar görecekler”


ALACA’DA SEÇİM ENDİŞESİ TAŞIMIYORUZ

AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı ise, Alaca’da seçim endişesi taşımadıklarını söyledi.

Belediye başkan adayının açıklanmasıyla birlikte yapılan hizmetlerin halkla paylaşılacağını dile getiren Bağcı, seçimlerde en güzel seçimi Alaca halkının yapacağını belirtti. Bağcı, 17 Aralık operasyonuyla Recep Tayyip Erdoğan’sız bir hükümetin istendiğini, operasyonun gerçek yüzünün de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını belirtti.

Gezi olaylarında yeşil kılıfa bürünenlerin hükümete operasyon düzenlediğini, bugünde yolsuzluk kılıfına bürünülerek aynı operasyonun tekrarlandığını dile getiren Bağcı, bu çevrelere milletin en güzel cevabı sandıkta vereceğini dile getirdi.
Yağışlı havaya rağmen Alaca’da güzel bir çalışmaya imza attıklarını dile getiren Bağcı, 2014 yılında planlanan işlerle ilgili olarak belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde gördüklerini, güzel hizmetlere vesile olacak çalışmalara şahit olduklarını sözlerine ekledi.








İHA

Son Güncelleme: 29.01.2014 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.