Alaca’da sulama krizi

Çorum’un Alaca ilçesinde bir grup çiftçi sulama ücretlerinde haksızlık yapıldığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

19 Temmuz 2020 Pazar 18:35
Alaca’da sulama krizi

Çorum’un Alaca ilçesinde bir grup çiftçi sulama ücretlerinde haksızlık yapıldığı iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

Koçhisar Barajı sulama projesi kapsamında sulamaların ücretlendirilmesinde Alaca çiftçisinin mağduriyet yaşadığı, Alacalı yaklaşık 2000 çiftçiyi ilgilendiren problemin çözümü için ciddi bir mücadele verildiği ifade edildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çorum Barosu Avukatlarından Av. İslam Çağrı Çağlayan, ilçenin verimli topraklarına can veren Koçhisar Barajı yatırımını hayata geçirenlere teşekkür etti. Alaca Koçhisar Barajı sulama işi yönetiminin Mecitözü Sulama Birliği’ne verilmesini eleştiren Çağlayan, Alaca’da bulunan insanların istihdamına izin verilmediğini ileri sürdü. Sulama işinin tekrar Alaca’ya kazandırılması için süren bir davalarının olduğunu aktaran Çağlayan, son dönemeçte sulama ücretlerine 1.5-2 kat artışın üreticiyi çileden çıkardığını kaydetti.

DSİ tarafından üreticilere gönderilen sulama ücreti talebinin de usule aykırı olduğunu ileri süren Çağlayan, söz konusu kurumun uygulamalarını eleştirirken, yetkilerden Alaca çiftçisinin sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Son Güncelleme: 20.07.2020 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.