Allah belanı versin Sacit!

Elvan Yılmaz, Çorum'un yeni pembe otobüslerine binerse ne olur?

27 Temmuz 2018 Cuma 01:20
Allah belanı versin Sacit!

ELVAN YILMAZ

elvanyilmaz_19@hotmail.com

Bir kamu kuruluşu proje ve bir ticari girişimde bulunurken kurumun, tekniğin, sürecin durumun veya kişinin güçlü ve zayıf yönünü belirlemesi stratejik bir tekniktir.
Buna 
swot analiz denir…

‘Bir mavi otobüs gelirdi
Seni alır giderdi
O mavi otobüs var ya
Seni alır giderdi
Kaldırımlar kaldırımlar var ya
Seni alır giderdi
O mavi otobüs var ya
Seni alır giderdi’

Bu dizeler bir şarkının sözleridir.
Artık o mavi otobüsler bizi alıp gitmeyecek.
Otobüslerimiz pempoş oldu.

O pempoş otobüsler erkek adamı bozar mı, bozmaz mı bilemem; bunu zaman gösterecek. Lakin, veyahut, ama, veya; olay en az bir on yıl karikatürize edilecek. – On yıl Çorum’a hizmet edecek-.

Mustafa Demirer’e, ‘bak Mustafa ben bu pempoş otobüslere binmem, yağmur da yağsa kar da yağsa, soğuktan İzmir iti gibi de titresem, binmem bizim göbel’ dedim.

Ben böyle dedikçe o ‘erkeksen bin’ dedi.

Dün öğle saatlerinde evden dışarı çıktım, hava gavur sırtı gibi yanıyor. Ulan dedim bineceğim ne olursa olsun bineceğim. Kütüphane durağında beklemeye başladım. Tabi sağıma soluma bakmayı ihmal etmedim, ya bir tanıdık beni binerken görüp laf ederse diye. 

İki dakika sonra bizim pempoş geldi. Şoför durdu. Kapı açıldı, açılır açılmaz daldım otobüse, şoförün yüzüne dahi bakmadan.

Gittim en arkalarda bir koltuğa kırıştım beşlik simit gibi.

Bir durak sonra otobüste boğucu bir sıcaklık hissettim. İçerisi dışarıdan daha sıcak. Bırakın gavur sırtını, burçak tarlası gibi yanıyor. Yer değiştirdim güneşin olmadığı tarafa. İki durak sonra otobüs sokak dönünce güneş yine beni buldu.

Hasanpaşa Hastanesi civarına gelindiğinde gömleğin düğmeleri iyice açılmaya başladı. -Şoförü uyarsam, dietil gibi parlayıp üzerime yürüyeceğinden kesin eminim-

Ortaya bir göbek taşı, dört bir tarafa kurna koy, al sana hamam. Geleni kesele gideni kesele. İlifler ve sabun şirketten.

Paşa Hamamı halt etmiş bizim pempoş otobüste. Paşa hamamının kesecileri bundan sonra ancak yaz aylarında sinekleri keseler.

Bir de deli Şükrü’yü otobüse tellak niyetine mevsimlik işçi gibi atadı mı, Çankırı kavunu gibi tadından yenmez.

Hani şöyle afili kamyon arkası yazıları olur ya. Bizim otobüslerin arkasına, ‘Tek rakibimiz Paşa Hamamı’ yazılsa hiç iğreti durmaz.

Açıklamalarda, ‘otobüslerimiz klimalı ey cemaati Müslim’ derken ne kastedildi burada bilmiyorum. Metafor yapılmış olabilir mi?

Otobüslerin rengi yumuşatmasa bile, yaz günleri insanları yumuşatacağı kesindir.

İlk pempoş otobüs deneyimimde lol oldum. Kirini pasını çıkarmak isteyenler mutlaka bu hizmetten yararlanmalıdır.

Allah cezanı versin Sacit! Fantezilerinde boğul. Sacit kim? Otobüs şoförünün göbek adı.

Göbek dedim de adamın bir göbeği vardı yemekten iki dönüm olmuş. Kullandığı otobüsün direksiyonundan daha geniş. O göbeğe soğan- patates eksen bir adama iyi bir sermaye çıkar.

Demem şu: Sıfır otobüs yalın haliyle sorunlara çare olmuyor. Haliyle swot analiz yapılmayan işten bu çıkıyor.

Bunu yapmazsanız şekilde olduğu gibi ortaya, topal ördek çıkar.

HAVADAKİ SİNEK, YERDEKİ İNEK…

Sabahın erken saatleri, henüz kargalar dahi kahvaltısını yapmamışken. Ben mışıl mışıl uyumaya çalışırken.

Biri uyutmamaya çalışıyor.

Sinek, karasinek, koluma bacağıma konarak anarşistlik yapıyor. Ben kovuyorum o geri geliyor. O arada bir de sivrisinek peydah oldu. O ısırdı gitti bir daha gelmedi.
Bunların huyları da değişik değişiktir.
Karasinek sülük gibi yapışır, gurursuzdur.
Sivrisinek delikanlıdır, gurur yapar, sokar uzaklaşır.

Isırma konusunda ise sivrisinek karasineğe beş çeker bir de avans verir.
Havada ne kadar sinek varsa yerde de o kadar inek vardır.
Aslında eksik söylenmiş bir sözdür.

Öyleyse tamamlayım.

Havada ne kadar sinek varsa yerde de o kadar inek vardır. Her sinek konacak bir inek bulur. Arada bir yanlışlıkla kuyruk bölgesine konup canından olsa da, ne sinekler ne de inekler tükenir.

Oturduğum Mimar Sinan Mahallesi bir proletarya mahallesidir. Fazla parası olmayanların, yani mücrimlerin mahallesi. Kapitalist sistemde parası olmayan ‘suçludur.’

Bu olay karşısında Çorum Belediyesi’ni suçlamıyorum. İşleri olmayınca, boş bir vakitlerinde bir ara bizim mahalleyle ilgileneceklerinden eminim.

Suçlu Lidyalılar. Lidyalılar neyin kafasını yaşamış ki, evin yok, araban yok, mutfak masrafın yok, kredi borcun yok, ödenecek faturaların yok, g.tünde donun yok…

Ulan parayı bulmak sizin neyinizeydi zırtolar!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamdi 2018-07-27 12:06:42

Elvancığım Belediye senin bu yazını tercüme etmek için adam tutmuştur kesin. Anlasalar zaten bu anlattıkların olmazdı. Belediye basın bürosunda senin yazının anlayacak insanlar yok.

Misafir Avatar
Elvanda Belediyeciydi 2018-07-28 13:14:01 @Hamdi

Elvanbey de uzun süre belediye basın bürüsonuda çalıştı. Oradaki arkadaşlar kendisini iyi bilir.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Doğru 2018-07-27 13:24:23

Bir toplu taşıma işini dizayn edemeyen beceremeyen Belediye Çorum'un diğer sorunlarını ne ölçüde çözebilir. Yıllardır denenmiş Ulaş aş. sorunlu olduğunu herkes bilirken özellikle de belediye bunu bilirken neden tekrar bu adamlarla yola devam edildi. Sorunu çözecek adamların kendisi sorundur. Mart ayında yapılacak seçimlerde Başkan başkan yardımcıları ve müdürler komple değişmediği sürece değişen hiçbir şey olmaz.

Avatar
Acayip 2018-07-27 09:31:20

Pembe kız rengi mavi erkek rengi yok kız çocuk bebekle oğlan çocuk arabayla oynarmış yok böyle birşey yıkın artık bu saçma inanışları gayette güzel rengi otobüslerin ha klima çalışmıyorsa bu sorun çözülmeli kesinlikle erkekler çekinmesin binsinler pembe otobüslere bu nasıl bir takıntıysa pembee

Avatar
Hehheh hee 2018-07-27 01:40:18

Ya Elvan gülmekten kaburgalarım acıdı. Allah iyiliğini versin iyiki varsın.

Avatar
ayna 2018-07-27 15:54:26

kadınlar mavi otobüse binince sorun olmuyor bu birrr,ikincisi pembiş değil otobüsler morr

Avatar
günser 2018-08-03 08:19:09

insanların kiloları ile alay etme hakkını sana kim verdi acaba,belediyeyi araçları eleştir ama insanların dış görünüşü ile alay ederek milleti eğlendiremezsin.bu kafayla yazar olacaksın yazık..

Avatar
Ali 2018-07-27 09:51:06

Mimar Sinan hep üvey evlat olmuştur belediye öyle görmüştür. Sorunu çözmek yerine mahallenin genel yapısından şikayetçi oluyor Belediye yetkilileri. Neymiş tavuk çiftliği varmış. Tavuk çiftlikleri uzak olduğu sokaklara ne demeli. Ya tavuk çiftliklerini yok edeceksiniz ya da sinekleri. belediyeyi yönetenler suçlarını bu şekilde savunuyorlar.

Avatar
H.Yalçın 2018-07-27 15:08:52

Kilitçi Elvan kilidini kimse açamaz bunun.Yenigün gazetesinden iyi tanırım. Kalemini zekasını bu alemde tek geçerim.