Allah devletimize zeval vermesin

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmada koronavirüs salgını sonrası devlet ve millet dayanışmasına dikkat çekti.

08 Nisan 2020 Çarşamba 19:31

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmada ‘Allah devletimize zeval vermesin.’dedi.
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan korona salgınının bütün dünyayı esir almışken, devletimizin adeta seferberlik ilan etmişçesine bütün kurum ve kurumlarıyla kerim devlet vasfıyla vatandaşının yanında olduğunu belirten Kavuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Güçlü devletimizin desteği ve aziz milletimizin dayanışması her türlü takdirin üzerindedir. Apoletleri sökülmüş küresel güçlerin çaresiz kaldığı bu süreci, ülkemiz hamdolsun bütün kurum ve kurumlarıyla yüksek bir özveri ve başarıyla yürütmektedir. Bu olağanüstü süreci fırsata çevirmek, fitne, dedikodu salgını oluşturmak isteyenlere karşı güçlü devletimiz ve asil milletimiz gereken cevabı verecektir."

HAİN PKK VE İŞBİRLİKÇİLERİNİ KINIYORUM
Milletvekili kavuncu, konuşmasının son bölümünde Diyarbakır'da sivil vatandaşlarımıza saldıran hain terör örgüti PKK ve işbirlikçilerini kınadı. Kavuncu, "Bu vesileyle Diyarbakır’da hain PKK saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Hain, eli kanlı terör örgütü ve onun işbirlikçi ortaklarını şiddet ve nefretle kınıyorum.” Dedi.
SAĞLIKÇILARA ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, kendisinin de imzasının bulunduğu önergeyle gerçekleştirilen yasal düzenleme kapsamında, kamu personeline saldırı ve tacizlerde verilen cezanın sağlık personeline yapıldığı takdirde cezanın yüzde 50 oranında artırıldığını, ertelenemeyeceğini ve paraya çevrilemeyeceğini bildirdi. 
BALKANLAR TÜRKİYE’YE MÜTEŞEKKİR
Aynı zamanda TBMM Türkiye-Karadağ Dostluk Grubu Başkanı olan Milletvekili Kavuncu, Türkiye'nin başta Karadağ olmak üzere Kuzey Makedonya, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Kosova'ya tıbbi yardım gönderdiğini söyledi.
Karadağ Büyükelçiliği’nden tıbbi malzeme yardımı talebinin Dış İşleri Bakanlığı’na resmi yazıyla bildirildiğini vurgulayan Kavuncu, bu zor günlerde başta Karadağ olmak üzere dost ve kardeş Balkan ülkelerine yapılan katkının bölgede büyük bir takdir topladığını kaydetti.
Kavuncu’nun verdiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla balkan ülkeleri için maske, tulum ve tanı kiti hazırladı. 
Türkiye, koronavirüsle mücadele eden Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya askeri kargo uçağıyla tıbbi malzeme gönderdi.
Yardım paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözü yer aldı.
Tıbbi malzeme taşıyan askeri uçağımız önce Sırbıstan'ın başkenti Belgrad'a, ardından Saray Bosna, Karadağ, Üsküp ve Priştine'ye giderek yardım malzemelerini teslim etti.


 

Son Güncelleme: 08.04.2020 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarık 2020-04-08 20:07:20

Müslümanları diri diri yakan Sırplara da yardım ettik . Bu da güzel . !!!

Avatar
Ahmet 2020-04-09 00:05:29

Reklamları bir kenara bırakıp devletteki israftan vazgeçseniz mi artık? Anlatılanlarla sahadaki gerçekler ne yazık ki örtüşmüyor. Milletimizin takdire şayan yardımseverliği olmasa birçok insan büyük sıkıntılar içindeydi şu an. Devlet olarak yapılan yardımlar epey hatırı sayılır bir kitle için de ulaşılamaz durumda ne yazık ki.

Avatar
Maaşlı vekiller sizi 2020-04-09 09:05:12

Işten çıkarılmadınız kira borcunuz birikmedi çocugunuz eşiyle birlikte belediye de kadrolu memur. Virüs belası 2 yıl sürse bile siz aileniz yakınlarınız cayır cayır maaş alırsınız. Böyle olunca da devlete zeval gelmesin denir.

Avatar
Dürüst 2020-04-09 06:51:50

Sırpların yeni yönetimi Türkleri,Reisi seviyor,ab de destekliyordu.