Alman şirket Çorum’da

Çorum Belediyesi'nin daveti üzerine dünyaca ünlü Alman şehir planlama firması çimento fabrikası arazisinde teknik inceleme yaptı.

10 Mart 2023 Cuma 15:17
Alman şirket Çorum’da

Çorum Belediyesi'nin daveti üzerine dünyaca ünlü Alman şehir planlama firmaçimento fabrikası arazisinde teknik inceleme yaptı.Çorum Belediyesi’nin çimento fabrikası arazisi projesinde sona yaklaşılıdğı açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre; yeşilin hakim olduğu, ticarethaneler, konut alanları ve sosyal donatılarıyla cazibe merkezine dönüşecek çimento fabrikası arazisi için artık son dokunuşlar yapılıyor. Çorum’a silüet verecek projenin master planına katkıda bulunmak üzere dünyaca ünlü Alman şehir planlama şirketi AS+P yetkilileri davet üzerine kente geldi.

SİMPAŞ Holding sahibi, ünlü iş insanı, hemşehrimiz Avni Çelik’in önerisi üzerine dünyaca ünlü Alman şehir planlama firması AS+P (Albert Speer + Partner GmbH) ile temasa geçen Başkan Aşgın, firmanın yetkililerini Çorum’a davet etti. Firmanın genel müdürü, şehir plancısı ve kentsel tasarım mimarı Friedbert Greif, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve teknik heyetle çimento fabrikası arazisinin master planıyla ilgili istişarelerde bulundu.

YEŞİLİN HAKİM OLDUĞU DEPREME DAYANIKLI BÖLGE

Çimento fabrikası alanı kentsel tasarımıyla ilgili firma yetkililerine bilgi veren Başkan Aşgın, içerisinde konut alanları, ticari alanlar, turizm alanı ve sosyal donatılarla, ormanın korunduğu ve yeşilin hakim olduğu, depreme dayanıklı konutların yer alacağı modern bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bilgilendirme toplantısının ardından AS+P firması genel müdürü Friedbert Greif, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte çimento fabrikası arazisini gezerek yerinde incelemelerde bulundu.

KÜLTÜREL VE TARİHİ ÖZELLİKLER ÖN PLANDA

Çimento arazisinin planlamasında Çorum’un kültürel ve tarihi özelliklerinin yansıtılması hedefleniyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, planlamanın Çorum kültürünün izlerini taşıyacak bir mimari anlayışla yapılabilmesi amacıyla firma yetkililerini şehrimizin tarihi ve kültürel yerlerini de gezdirdi. Heyet, tarihi belediye binası, Veli Paşa Hanı, Çöplü Arastası, Dikiciler Arastası ve Çorum Müzesi’nde de incelemelerde bulundu.

GÜZEL BİR YAŞAM ALANI OLABİLİR

AS+P (Albert Speer + Partner GmbH) Genel Müdürü Friedbert Greif,  çimento fabrikası arazisinin Çorum için güzel bir yaşam alanı olabileceğini ve firma olarak da kendilerinin bu projede yer almak istediklerini ifade etti. Friedbert Greif, teknik çalışmalar ve geniş çaplı inceleme yapmak için önümüzdeki ay içerisinde bir heyetle Çorum'a tekrar geleceklerini söyledİi.

YAKIN ZAMANDA KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK

Her türlü detayın düşünüldüğü bir projelendirme çalışmasında artık sona yaklaştıklarını dile getiren Başkan Aşgın “İçerisinde konuttan sosyal donatı alanlarına, yeşil alanlara, kamu alanlarına, ticarethanelerine kadar birçok yönüyle düşünülerek hazırlanan projeyi yakın zamanda tüm hemşehrilerimizle paylaşacağız” dedi.

Son Güncelleme: 10.03.2023 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-03-10 16:31:04

Belediyenin şehir planlamacısı yok mu da sürekli dışarıdan birileri getirtiliyor? Kavşak düzenlenecek dışarıdan firma getir, imar planı yapılacak, dışarıdan firma getir. Olmadı dışarıdan belediye yönetim firması getirelim!

Avatar
vatandaş 2023-03-10 18:43:12

adam memlekette partinin oylarını dibe vurduracam diye ahdetmiş.

Avatar
MEHMET AKİF 2023-03-10 16:18:54

ÇİMENTO ARAZİSİ İÇİNDE BİR ÇOK YETİŞMİŞ GÜZEL YARIM ASIRLIK AĞAÇ VAR. İNŞALLAH AĞAÇLARA DOKUNMAYACAKSINIZDIR. AMA HİÇ SANMAM. ÇOĞUNU KESERSİNİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÇORUM UN EN GÜZEL YEŞİLLİĞ BOL OLAN ALANINA YAZIK ETMEYİN.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-03-10 21:30:23 @MEHMET AKİF

Yerleşim alanı olarak tarım arazisini seçen kafanın, çok ciddi bir hava kirlilik sorunu olan bu şehrin merkeze en yakın ormanlık alanını katletmek istemesinden daha doğal ne olabilir ki?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bunlar yerli ve milli değil 2023-03-10 16:32:45

Ya arkadaş memlekette dökdelen yapan firmalarımız var. Bunlar Almanları çağrıyorlar..Bunların hiç biri yerli ve milli değil...Telefonları bile Iphone'dur bunların

Avatar
Çorumlu 2023-03-10 16:52:25

O kadar uzağa gerek yok. Ankarada, Konyada şehir planlayıcıları mevcut. neden o kadar uzağa gidildi. BU İŞİN PİRİ ANKARA, KONYADA bulunur. Güzel Çalışma yapılsın.

Misafir Avatar
Md 2023-03-13 08:37:30 @Çorumlu

konyada hiçbişey yok

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2023-03-10 18:52:21

Orası fay hattı değilmiydi konut alanı mı olacak hem de depreme dayanıklı önce Micro fay hattı planları yapılmalı Düzce'de bu çalışmalar yapılmış 700 ün üzerinde mevcut bina yıkılarak yenilerinin yapılması başlamıştır darısı sehrimize

Avatar
Fiyat ucmasin 2023-03-10 18:31:11

Umarim fiyatlari cok ucurmazlarda bizlerde aliriz.

Avatar
Metropol mağdurları adına: 2023-03-10 19:51:59

Sayın Başkanım;Sorunlu METROPOL Arsasının çözümü konusunda sizdende destek bekliyoruz.Zaten uzun yıllardır imar ile ilgili mahkeme sürüncemede kaldı.Bu ortamda meşhur işadamı bir,külcü 2,ve şahsınız 3.kişi olarak zan altında kalmış oluyor.Sizden ricamiz ya bize yol gösterin ya da aynı plan içinde bu arsamızıda değerlendirin.Tüm çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.