'Alo ben Çorum Valisi'

Çorum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ‘Basın Hafızası’ adlı iki ciltlik kitap hazırladı.

13 Kasım 2015 Cuma 10:55
'Alo ben Çorum Valisi'

Çorum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ‘Basın Hafızası’ adlı iki ciltlik kitap hazırladı.

Yerel basındaki habere göre, Vali Ahmet Kara’nın Çorum’da göreve başladığı 29 Eylül 2014 tarihinden bugüne kadar yerel ve yaygın basında çıkan haberleri içine alan kitap çalışması kütüphanelerde de yerini aldı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik yönetiminde hazırlanan kitapta, Vali Kara’nın bir yıllık süre içindeki icraat ve açıklamaları toplandı.

‘ALO BEN ÇORUM VALİSİ

‘Çorum’da geçen koca bir yıl...’ başlığıyla kitaba önsöz yazan Ahmet Kara, kapağındaki ‘Alo Ben Çorum Valisi’ ifadeleriyle dikkat çeken eserle ilgili şu bilgileri verdi:

“Göreve başladığım 2014 yılı 29 Eylülü’nden bu yana Çorum, hafızalarda uzun süre yerini koruyacak pek çok olaya sahne oldu. Görev yaptığım süre boyunca amacım; Çorumlu hemşehrilerimiz ile birlikte ilimizi eğitim, spor, sanat, kültür, turizm ve ekonomi alanlarında daha güzel yarınlara taşımak ve kalkınma yarışında ön sıralarda olmasını sağlamaktı.

Bu gaye ile geçen bir yıl içerisinde, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız bizimle birlikte yaşanan tüm gelişmelere tanıklık ederek, hem yapılan kamu hizmetleriyle ilgili halkımızı bilgilendirmiş, hem de haberleriyle vatandaşlarımızın beklentilerini bizlere ileterek, halkımız ve devletimiz arasında bir köprü görevi görmüşlerdir.

Sözlü ifadenin değerini baki kılmak için yazıya dökmek gerekliliğini vurgulayan ‘Söz uçar yazı kalır’ atasözünden hareketle, basına yansıyan haberlerden derlenen iki ciltlik bir kitap hazırlama düşüncemizi uygulamaya geçirdik. ‘Çorum Basın Hafızası-Alo Ben Çorum Valisi’ adıyla yayımlayacağımız bu kitap, hem Valilik arşivinde bulunacak bir belge niteliği taşımakta hem de basının gözünde nasıl bir izlenim bırakıldığına dair bilgiler sunmaktadır.

İlimizde görev yapan basın çalışanlarının tanığı olduğu olayların bir özeti olan bu yıllık kronolojik aktarımıyla Çorun’da geride bıraktığımız bir yıla tanıklık eden bir kaynak olmuştur.

Son Güncelleme: 26.07.2018 00:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.