Aman 28 Ocak'ı kaçırmayalım!

28 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorum'a gelecek. Çorum'un bu ziyareti iyi değerlendirmesi gerekiyor

01 Ocak 2018 Pazartesi 09:00
Aman 28 Ocak'ı  kaçırmayalım!

MUSTAFA DEMİRER

Ömürden bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla girdik.

2017’de Dünya, Türkiye ve memlekette olup biten gelişmeleri yakından takip ettik.

İslam coğrafyasında Müslümanlara reva görülen zulümlere, sözde gelişmiş batı ülkelerinin bitmek tükenmek bilmeyen iki yüzlülüklerine, çifte standartlara, ülkemizde art arda yaşanan baş döndürücü gelişmelere şahit olduk. Her defasında milletimize, ümmete, insanlığa yardım etmesi, Türkiye’nin dimdik ayakta kalması, her daim muzaffer olması,  iç ve dış düşmanlara fırsat doğmaması için Allah’a duacı olduk.

Ülkemiz, mazlumlar adına telaş ettik, kaygılandık, üzüldük. Kimi zaman güzelliklerle sevincimizi artırdık. Neticede acısı, tatlısıyla bir yılı tamamladık.

Çorum özeline dönersek; yapılanları, yapılmayanları veyahut yapılması gerekenleri dilimizin döndüğünce yazıp çizdik. Çorumlu’nun ekseriyetinin dertlendiği meselelere dikkat çektik. Onların gözlemledikleri eksiklikleri, hataları, talepleri veyahut memnuniyetleri yetkililere aktarmak için vesile olmaya gayret ettik.  

Geçmişi hafızamıza not edip, yeni yılın da milletimiz ve memleketimiz için mutluluklarla geçmesi temennisiyle şimdi önümüze bakıyoruz.

28 OCAK ÇORUM İÇİN ÖNEMLİ

2018 yılının Çorum açısından en önemli fırsatının AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ocak’ta Çorum’a yapacağı ziyaret olacağını düşünüyoruz.

Partisinin il kongresine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, yerel siyasetin temsilcileri muhtemelen Çorum’un öncelikli taleplerini iletecek. Zaten iktidarın yerel aktörleri konuya dair sorularımıza da bu minvalde cevap veriyorlar.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın iki aşamalı olarak düzenlediği ‘Çorum’un Ekonomik Beklentileri’ konulu toplantısına katılan iktidar partisinin teşkilatları, sivil toplum kuruluşları ve iş çevrelerinin belirlediği en önemli 3 yatırım talebinin Cumhurbaşkanı’na sunulacağı ifade ediliyor.

Umuyoruz ki,  AK Parti Teşkilatları, sivil toplum ve Çorum iş âleminin tercihlerinden başı çeken öncelikli yatırımlar; otobanlar dahil karayolu ağının modernizasyonu, yüksek hızlı trenin hızlandırılması, (2023 yılına kadar hizmete alınması) ve orta vadede müstakil havaalanı olur.

Ne de olsa Çorumlular’ın da gündeminde ağırlıklı olarak bu konular var.

Son Güncelleme: 01.01.2018 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UÇAĞI havada gören Çorumlu 2018-01-01 15:42:39

Birinci gündem;;; HAVAALANI
otoban hızlı tren devlet politikası elbette yapılır...

Avatar
Selim Kurt 2018-01-02 00:54:37

Yani Mustafa bey fırsat derken sanırım en çok havaalanını kast ediyorsunuzdur, milletvekili Salim Uslu hariç bir buçuk milyon Çorumlu’nun hayali....

Avatar
Hakan 2018-01-02 00:52:34

Reise haber edin o Binali bey gibi Merzifon muhabbeti yapmaz bize, ilgilenir. Çorum’un merkez nüfusu iki üç seneye 300 bin olur.
HA VA LA NI..... adı da Kadeş veya Hattuşa...

Avatar
Mürsel 2018-01-01 22:17:38

Mustafa abi Allah biliyor ya bunların kendine faydası yok aslında kör şeytan reis gelince çık ne var ne yok konuş bağıra bağırara diyor.Reis supriz yapacakya bir suprizde Ben yapayim yereldekilere vAllahi en azından tüm Türkiye duymuş olur.

Avatar
Yozgat 2018-01-02 01:02:22

Yozgat’a ne kadar lazımda Çorum’a üç misli lazım olan şey havaalanı’dır..

Avatar
Avrupa’dan 2018-01-03 18:55:32

Bakın görün Çorum bu fırsatı da kazanacak kamuoyu birlik olup reisten havaalanı istememeyecekler Yozgat tokat Amasya’dan gelip gider Çorumlular artık daha bir on beş sene

Avatar
Salim 2018-01-02 01:03:39

Uslu dile getirsin havaalanı talebimizi reise Çorumlu Havada görmekten bıktı UÇAĞI desin olsun bitsin

Avatar
İskilip 2018-01-02 07:04:02

Hayırlı günler dilerim Tosya İskilip Çorum duble yolu her ne kadar milletvekillerimiz maliyeti yüksek desene %75 üstü oy veriyoruz hak etmiyor muyuz? İlçemiz küçüldü eriyor. Genç kalmadı. Yatırım hastane 6.yılına girdi iktidar kim neden bir kopukluk yokmu müteahhit bıraktı vs Çankırı yolu İskilip yolu müteahhit kaçtı? Devlet yokmu? Vekilleri niçin seçiyoruz? 4 yılda ne kazandı Çorum? İstekler Arzular?