Amasya çevre yolu açıldı, darısı bize

Amasya çevre yolu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

25 Temmuz 2020 Cumartesi 15:23
Amasya çevre yolu açıldı, darısı bize

Amasya çevre yolu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle açılışa katılırken, törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu, Amasya il yetkilileri ile Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da hazır bulundu.
11,3 kilometrelik çevre yoluyla transit geçişi Suluova-Amasya yolundan ayırıp, Amasya'nın güneybatısından geçerek Amasya-Turhal yoluna bağlanıyor.


Arazi şartlarının zorluğu nedeniyle güzergah boyunca toplam uzunluğu 3,3 kilometre olan 2 adet çift tüp tünel, 4 adet çift viyadük, 3 adet köprülü kavşak, 2 adet çift köprü ve 3 adet tek köprü olmak üzere 14 adet yapı inşa edildi.
Yolun aktif hale gelmesiyle yerel ve bölgesel trafiği barındıran mevcut şehir geçişi baypas edildi. Transit trafik şehir dışına alındı. Projeyle seyahat süresi 30 dakikadan 7 dakikaya indi.

ÇORUM ÇEVRE YOLU

Amasya Çevre Yolu'nun açılışı kentin şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatırken, bölge iller arasındaki transit geçişleri de olumlu etkileyecek.

Öte yandan Çorum'da şehir merkezinden geçen çevre yolunun da şehir dışına alınması için orta ve uzun vadeli projelerin hazırlanarak Ankara nezdinde girişimlerin başlatılması gerektiği uzun süredir gündemde.

Bilindiği üzere Çimento Kavşağı ile Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı'na kadar uzanan güzergah üzerinde sık sık trafik kazaları yaşanıyor. Bilhassa Çimento Kavşağı ile Burunçiftlik Kavşağı arasında yerleşim bölgelerinin yoğunlaşması nedeniyle trafik güvenliği tehlikeye düşüyor, can kayıplarına neden olan kazalar meydana geliyor.

Son Güncelleme: 29.07.2020 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay bilen.! 2020-07-25 19:09:14

Onların Çevre yolu varsa bizimde ASC’miz var hangisi daha önemli?

Avatar
Aslında olan! 2020-07-26 17:20:52

Sayın yetkililerimiz hastanede kim nerede çalışacak; Milli eğitimde kim hangi okulda idareci olacak; belediyede kime torpil yapılacak bu işleri halletsinler ondan sora bu gibi işlere sıra gelecek umarız!

Avatar
Ali 2020-07-25 17:54:07

Darısı bize değil,bir başka komşu ile...Çorum avucunu yalar böyle giderse!...

Avatar
ADAK 2020-07-25 21:38:50

Biz ancak komşu illere açılış temel atma törenlerine katılırız

Avatar
Çevre yolu 2020-07-25 15:44:04

Ankara sanayi tokinin 3-4 km dısında Celilkırı gürcünün üzerinden deller köyü paşa köy ün dışından serpin köyüne yakın slimkent toki konıtlarının. Ordan sıklıgıda içine alacak şekilde samsun yoluna bağlantı çevre yolu oluşturulmalı.
Yine şeker fabrikası arkasından küçük sanayinin ordan kazıklıkaya dan çimentonun uzerinden samsun yolu
Çorumu çanak içine almalı.

Avatar
Doğruları Düşünen Oğuz 2020-07-25 16:39:59

Eyy Mustafa abicim, eline sağlık güzel yazmışsınız çizmişsiniz ama bizim bu Çorum'un beceriksiz ve gösteriş meraklısı milletvekilleri olduğu müddetçe daha çok bekleriz yolu molu limanı treni.

Avatar
Çorumlu 2020-07-26 02:01:38

Çorum her şeyde üçün biri, havaalanından biliyoruz bunu

Avatar
Vatandaş 2020-07-26 11:57:33

Amasyaya çevre yolu kazandıran başta vekillerimiz olmak üzere belediye başkanımıza sonsuz teşekkürler şakası bi tarafa orda bi müdürle foto çektirip haber yaptırmak için gidiyorlar bizimkiler yazıklar olsun tufan kosede dahil 4u de basiretsiz iş bilmez buna sayın asgin ida eklersek 5i bi yerde hepside malesef ayni yerde