Ana caddede 4 yaya geçidi kaldırılıyor

Gazi ve İnönü Caddesi'nde 4 ayrı yaya geçidi kaldırılıyor, ayrıca yaya geçitleri arasındaki en az 200 metre oluyor.

05 Ağustos 2019 Pazartesi 12:05
Ana caddede 4 yaya geçidi kaldırılıyor

İl Trafik Komisyonu tarafından araç trafiğini rahatlatmak amacıyla yaya geçitlerinin azaltılması kararı hayata geçiriliyor.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirilen trafik değerlendirme toplantısında Gazi ve İnönü Caddesi’nde yaya geçitlerinin azaltılmasına yönelik alınan kararın ardından oluşturulan komisyon sahada inceleme yaptı. Komisyon üyeleri Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Recep Gür, Turgut İlgü, Bünyamin Demir, Lütfullah Şirin ve Kenan Şahin, ana caddelerde tetkiklerde bulundu.
Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, 4 yaya geçidinin yaya trafiğine kapatılacağını ve kapatılan geçitlerde gereken önlemlerin alınacağını belirtti.
Çöplü, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “İnönü ve Gazi Caddesi’nde oluşan araç trafiğinin sıkışıklığını gidermek adına yaya geçitlerinin azaltılması için yapılan incelemede 4 yaya geçidinin kapatılması için karar aldık. Komisyon üyeleri ile birlikte aldığımız karar önümüzdeki günlerde İl Trafik Komisyonuna sunularak uygulamaya konulacak.. Belediyemiz tarafından yapılacak olan çalışmalarla da yaya geçitleri standartlara uygun hale getirilerek iki yaya geçidi arası en az 200 metre olacak şekilde düzenlenecek ve yaya geçitlerinin ikonları standartlara uygun hale getirilerek eksiklikleri tamamlanacak. Çorum Belediyesi, Sultan lahmacun, Çorum Valiliği önü ve üst kısmında kalan yaya geçitlerini yaya trafiğine kapatacak. Amacımız Gazi ve İnönü Caddelerinde oluşan araç trafiği akışını düzenli hale getirmek”

Son Güncelleme: 05.08.2019 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Sahil 2019-08-05 13:03:55

Çöplük (Arasta) kalkmadan Merkez nefes alamaz... O alan Çorum Modern Şehir Yapısı için tek engel... Orayı açın, bakın şehir nasıl kendine yeni yaşam alanları yaratıyor..

Avatar
Ahmet 2019-08-05 12:17:53

Belediye başkanlığının önündeki araç geçişi de kapatılır umarım. Belediye makam aracı geçecek diye yapılan o geçiş oradaki trafiği sıkıntıya sokuyor.

Avatar
Vatan Taş 2019-08-05 12:32:21

Bu önlem kısmi rahatlama sağlar. Orta vadede önlem; Gazi, İnönü, Fatih caddelerinde trafiğin tek yön verilerek rahatlama sağlanmasıdır. Uzun vadede ise, hafif raylı sistem, her binanin, alışveriş merkezinin, alt katlarına binanın ruhuna uygun ihtiyacı karşılayabilecek otopark zorunluluğu getirmek, şehrin çarşı kısmına alternatif çarşılar üretebilmek, yeni imar alanları oluştururken rant odaklı değil, insan odaklı, yüzyıl sonrasının ihtiyaçlarını düşünerek planlamalar yapmak lazım...

Avatar
Etüt-proje 2019-08-05 14:22:44

Gazi İnönü caddelerinde yaya geçitlerini azaltmak kısmı bir fayda sağlar esasen buna ilave ek tedbirler lazım.
Mesela gazi inönü istikameti boyunca sağ şeritte bisiklet yolu ile parklanmayı kaldırıp trafik akışı 2 şeride yükseltilmeli.
Böylece sağlıklı ve maliyetsiz ulaşım olan bisiklete avrupadaki halklar gibi bir teşvikte başlatılabilir.

Avatar
HELE ŞÜKÜR NASIL UYANABİLDİNİZ 2019-08-05 15:19:28

15 senedir o fazla yaya geçidi kaldırılmalıydı. Belediye önündeki başkan için yapılan o kazulet yol hem hukuksuzdur hemde lüzumsuz. Başkana ayrıcalık adına bunu yapan külcüde kül oldu gitti. Yapıyırsan halk için yap. Diğer yaya geçitleri genişler inşAllah. Battı çıktı projeleri hemen başlanmalı yoksa gene çok çeker bu çorumlu... Daha çok varda yapan bunu ancak yapar ????

Avatar
Mustafa 2019-08-05 12:29:43

Çok isabetli olmuş bi de yaya geçidi geniş olursa tam olur