Anadolu dikkat! Rehavet virüsü yayıyor

Kovid-19 tedbirleri büyükşehirlerde vaka sayılarını aşağı çekerken Anadolu’daki bazı şehirlerde rehavet endişelendiriyor.

13 Mayıs 2020 Çarşamba 09:44
Anadolu dikkat! Rehavet virüsü yayıyor

Kovid-19 tedbirleri büyükşehirlerde vaka sayılarını aşağı çekerken Anadolu’daki bazı şehirlerde rehavet endişelendiriyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Özellikle Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman ve Rize’de vaka sayıları artmaya başladı.
Virüsle mücadelede alınan tedbirler büyük şehirlerde vaka sayılarını aşağıya çekerken, Adanolu’da bazı şehirlerden endişelendiren haberler geldi.

Havaların ısınmasıyla evde izolasyonu gevşeten vatandaşlar, maske, sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri de ihmal edince vaka sayıları arttı. Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye başladı. Bu iller için de sokağa çıkma yasağı kararı gelebilir.

9 VAKADAN 450 VAKAYA

Alınan önlem ve uygulanan yasaklara rağmen vaka sayısının arttığı illerin başında Batman geliyor. 3 Nisan’da 9 olarak açıklanan vaka sayısı büyük bir artışla bu hafta 450’ye kadar yükseldi. Batman Valisi Hulusi Şahin, kentte artan koronavirüs vakalarına dikkati çekerek, radikal kararlar almak zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

UŞAK DA KIPIRDANDI

Nüfusa göre koronavirüs vakasının en çok görüldüğü yerlerden biri olan Uşak’ta da manzara aynı. 2 Nisan’da 38 olarak kayıtlara geçen vaka sayısı son döneme yükselişe geçti. 367 bin nüfuslu kentte 2 bin 950 test yapıldı. Toplam vaka sayısının ise 441 olduğu açıklandı.
KORONAVİRÜS VE SOSYAL MESAFE
Sosyal mesafe on santim! Sokaklar salgın öncesindeki dönemi aratmayan görüntülere sahne oldu

İFTARLAR BİR ARADA

Rize de rehavete kapıldı. Sosyal mesafe ve kişisel izolasyonun ihlal edilmesi vakalarda artış gözlenmesine neden oldu. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ciddi anlamda düşen vaka sayılarının vatandaşların virüs tamamen yok olmuş gibi rehavete kapılmalarının neden olduğunu bu nedenle vakaların yeniden artış gösterdiğini söyledi. Tepe, “Cenaze ve taziyelerde, il dışından acıyı paylaşmak için gelen insanlarımız ile çok sayıda kontrolsüz temas yaşanmış, iftar yemeklerinde yakın eş, dost, akraba birlikte aynı ortamda kurallara uyulmaksızın bulunulmuştur” dedi. Rize’de 4 Nisan’da 101 vaka vardı. Vakalar geçtiğimiz günlerde 58’e kadar inmişti.

PEKİ ÇORUM’DA DURUM NE?

Öte yandan Çorum’da  koronavirüsün seyri konusunda  uzun süredir yeni resmi bir açıklama yapılmazken, havaların da ısınmasıyla birlikte son bir haftadır çarşı-pazarda gevşeme olduğu gözleniyor.

Edindiğimiz bilgiye göre, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne son 4 gündür yeni vaka gelmedi. Ancak bu durum gelmeyeceği anlamı taşımıyor. Çünkü daha önce de benzer durumlar yaşanmıştı. Dün itibariyle tedavi gören pozitif vaka sayısının ise 11 olduğu belirtiliyor. Hastanede bazı koronavirüs tedavisi için ayrılan bazı servislerin boşaldığı ifade ediliyor.

Uzmanlar Çorum'da hastalıkla ilgili genel seyrin olumlu görünmesine rağmen tedbirlere mutlak surette riayet edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.  Çorumlular'ın rehavete kapılmadan hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına mutlaka riayet etmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Son Güncelleme: 14.05.2020 17:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nicelik ve nitelik hali 2020-05-13 11:22:43

Verilen rakamları duyan sokağa çıkar.Akşam açılan çay ocakları dolar.

Avatar
Mat 2020-05-13 10:45:59

Gün gün sayısal bilgi verilmeli

Avatar
Kusura bakmayın ama! 2020-05-14 09:36:26

Maskesiz dolaşık sosyal mesafeden bihaber mal gibi üstünüze gelen hatta markette kuyrukta dahi MAL gibi yanınıza sokulanlar var. Özellikle bahçelievler mahallesindeki YUNUS MARKET yetkilileri bu konuda çok duyarsız.

Avatar
Mertçe 2020-05-14 09:33:15

Maskesiz sokağa çıkma yasaklanmalı çıkana ceza verilmeli maskesiz iş yapan yerlere ceza verilmeli çünkü ben maske kullanarak onları koruyorsam onlarda beni korumalı. Sayın valiye bu konuda inanmıyorum çünkü çoğu yerde rehavet başladı tek bir uyaran yetkili görmedim. Hatta o kadar ki maske takmadan yüzsüzce dolaşanlar var birde küfreder gibi gözünüze bakıyorlar.

Avatar
Sosyal mesafe ve görgü 2020-05-14 21:21:29

Bir önce ılıca caddesinde fırının önünde sosyal mesafeli bir şekilde ekmek almak için kuyruktayım.Beyaz bir araç ile bir şahıs geldi.Sıradaki insanları geçerek içeri girdi ve ekmek istedi.Fırın çalışanı sıraya girmesini istedi.Şahıs dışarı çıktı.Sırada bekledi,sırası gelince içeri girerek ekmek aldı ve gitti.Adamın parası var.Arabası var.Havası var.Fırın çalışanı havasını aldı ve kapının önünde herkes gibi beklemesini sağladı.Araç plakasını da yazarım ama?

banner165