Ani su baskını ve don uyarısı!

Çorum, su baskını, ani sel, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.

28 Kasım 2016 Pazartesi 10:51
Ani su baskını ve don uyarısı!

Çorum, su baskını, ani sel, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.

Çorum Valiliği tarafından gönderilen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün yazısına göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında yağışsız bir dönem geçiren bölgemizin Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Konuya ilişkin yazı şöyle:

“Bu sisteme ilave olarak Salı günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk hava ile birlikte, özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü bölgemizin batı kesimleri ile Perşembe günü doğu kesimlerinde görülecek yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların sebep olacağı olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir. Olması muhtemel riskler; ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, buzlanma, don olayları.”

 

Son Güncelleme: 28.11.2016 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.