Anısı tüm yurtta yaşatılıyor

Şehit olan müzik öğretmeni hemşehrimiz Şenay Aybüke Yalçın'ın anısı tüm yurtta yaşatılıyor.

23 Kasım 2018 Cuma 21:59
Anısı tüm yurtta yaşatılıyor

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Batman'ın Kozluk İlçesi'nde 9 Haziran 2016 PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni hemşehrimiz Şenay Aybüke Yalçın'ın anısı Çorum’un yanı sıra tüm yurtta yaşatılıyor.

KADIN KATİLİ PKK

Türk Polis Teşkilatı Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın atandığı ilk görev yerinde, meslek hayatının ilk karne gününde PKK’lıların saldırısı sonuç şehit düştüğünü hatırlatarak, “Kadın katili PKK”nın gencecik öğretmeni katlettiği belirtti.

BATMAN MÜZİK KORUSU OLUŞTURULDU

Ankara Tren Garı fuaye alanında düzenlenen "81 İl 81 İyi Örnek" sergisinin açılışına şehit müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın ve Batman Koro Ekibinden öğretmen arkadaşları katıldı.

Şehit müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü, Şehit Öğretmenlere ithafedilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Yalçın, “Şehit olmasından bu yana 1,5 yıl geçti. Bu süre içerisinde ailece, Türk milletinin kadirşinas bir millet olduğunu şahit olduk. Devletimizin en üst makamı olan Cumhurbaşkanımız en alt birimdeki memura kadar şehit öğretmenlerimiz ile ilgili duyarlılıkları ve hassasiyetleri bizleri memnun etti. Bu da gösteriyor ki asil Türk Milletinin hiçbir zaman damarındaki kanının asilliğinden zerre kadar bir şey kaybetmediği ve yüce bir millet olduğumuzu gösteriyor. Düşmanlarına adeta kılıç gibi dostlarına yufka yürekli olan bir milletin evlatlarıyız. Bu seneki 24 Kasım Öğretmenler Günü, Şehit Öğretmenlere ithafedilmesi, onların isminin verilmesi ayrıca memnuniyet verici bir olay. Milli Eğitim Bakanına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın renkli bir kişi olduğunu belirten baba Yalçın, sözlerini şöyle devam etti:

KIZIM RENKLİ BİR KİŞİYDİ

Öğretmenliği döneminde çok farklı gruplarla arkadaşlar edindi. Arkadaşları da çok mütevazı ve çok düzgün kişilerden olduğunu biz görüyoruz. Çocuklar zaman zaman telefon ile arıyorlar. Fırsat bulduklarında evimize kadar geliyorlar ve ziyaret ediyorlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hepsine saygılarımı sunuyorum. Öğretmenlerimiz ne kadar emek verirse öğrencileri de o kadar güzel olacaktır. Bundan da şüphemiz yok. Öğretmenlerimizin elini öpülesi insanlardır.”

Batman Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, Şehit Şenay Aybüke Yalçın anısına Müzik Öğretmenleri ile birlikte koro kurduklarını ifade etti. Toprak, “Çok sevdiğimiz Aybüke öğretmenimizi kaybettikten sonra onun anısına, hatırasına bir koro kuralım dedik. Kozluk ilçesindeki bütün öğretmenlerimizi gruba dahil ettik. Aybüke Öğretmenin anısını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Bizim ilçemiz için bir sembol oldu. Kendisini hiç biz zaman unutmayacağız” dedi.

BİRLİKTE GÖREV YAPTIK

“Rahmetli Şenay Aybüke Yalçın ile Batman Kozluk ilçesinde beraber görev yaptık. Aynı okulda değildik ama arkadaşlarımız ile beraber müzik öğretmeleri grubunda birlikteydik. Çok güzel bir konser verdik. Konser sonrasında da görüşmeye devam ettik. Programlarda yine sahne aldık. Güzel bir arkadaş ortamımız vardı. Şehit olmasından sonra biz bir süre tabi psikolojik sorunlar yaşadık. Arkadaşımızın ardından rahmet okumaktan başka ne yapabilir diye düşündük. Biz müzik öğretmeniyiz. Müzik öğretmenimizi en iyi şekilde anabileceğimiz yolda kendisi için kuracağımız koro olur diye düşündük. 32 kişilik bir koromuz var. Bakanlığımız davet etti. Şehit Şenay Aybüke Yalçın adına verilecek konser için burada olmamız istendi.”

MARMARİS’TE HATIRA ORMANI KURDULAR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Marmaris’te Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Şehit Öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz anısına oluşturulan hatıra ormanında fidan dikimi yapılarak, şehit öğretmenler anıldı.

HAKKARİ'DEN ÇORUM’A ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Denizli’de bir ortaokulun başlattığı proje ile Türkiye’nin dört bir yanında eğitim gören yüzlerce öğrenci, şehit öğretmenler ve görev başındaki öğretmenleri için Hakkari’den Manisa’ya kadar uzanan kutlama mesajı yayınladı. Öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan öğrenciler, şehit öğretmenlerini asla unutmayacaklarını söyledi. Mesajda şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın da yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mertçe 2018-11-24 12:51:56

ALLAH'ım seni cennetinin en güzel yerine koysun anana babana sabır versin. Tekrar hatırladık inanın üzüntüm tap tazeymiş bunu anladım kahrolsun PKK