Ankara Barosu ve destekçilerini kınadı

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, Cuma hutbesinde eş cinselliğin ve zinanın günah olduğunu belirttiği için eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek verdi. Ankara Barosu’nun açıklamasını kınadı.

27 Nisan 2020 Pazartesi 21:40

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, Cuma hutbesinde eş cinselliğin ve zinanın günah olduğunu belirttiği için eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek verdi. Ankara Barosu’nun açıklamasını kınadı.

İşte Kenan Yaşar’ı o açıklaması:

.Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş cuma hutbesinde ; “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor.

Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor.

Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir.

Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor.

Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.”

1-Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yapmış, İslam dininin hükümlerini duyurmuştur.

2-Hutbe içeriğinden Müslümanların rahatsız olması mümkün değildir. Diğer dinlere mensup olanları da rahatsız edecek bir beyan yoktur.

3-Rahatsız olacak olanlar, cehalet ve sapkınlık içinde bulunup her fırsatta milletin değerlerine ve İslama olan düşmanlığını necaset dolu zihinlerinden ortaya dökenlerdir.

4-"Sesi çağlar öncesinden gelen ses, sekiz-dokuz nesil önceki büyükleri ile aynı zihinsel ve doğmatik sınırlara sahip..." ifadeleri ile inancımıza hadsiz ve hudutsuz saldırı hiçbir şekilde Eleştiri hakkının, İfade özgürlüğünün arkasına sığınılamaz.

5- Nefret söyleminin varlığı iddiası ile nefretin asıl kaynağı bu denli vahim bir metnin altında Ankara Barosu adını görmek hukuk adına üzüntü verici olup, metni hazırlayanları, metne sahip çıkan herkesi şiddetle kınıyorum."

Son Güncelleme: 29.04.2020 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bu adam Avukat mı? 2020-04-28 20:33:59

BU adam avukat olamaz olsa olsa imam olur

Avatar
Kemal 2020-05-02 09:39:13

Hem Avukat ve Birde Baro başkanı. Diyanetin diyanetlikten çıktığını adeta AKP tarikat yuvasına döndüğünü herseye fetva vermeye kalkıştı. yani ne doğru bilinen yanlis pervasız sahiplenip birilerin adeta kul kölesi olanai görmeyene ne insan katında nede Allah katında yeri yoktur. Sn avukat bey sende avukat Cübben olsada hukun adını ve tüm baroyu temsil ettiğinizide unutma..senin gibi düşünmeyen azinmayacak kadar olduguda kesin...

Avatar
Emekli saglikci 2020-04-29 00:09:26

Hicbir inanç ve dine bu saygısızlık yapilmamali yazıklar olsun hiç yakismadi

Avatar
crm 2020-04-28 08:25:19

ağzına sağlık güzel insan...bu sıralar sesleri yeninden gür çıkmaya başlayan bu alçak din düşmanlarına gerekli cevap her kesimden verilmelidir...

Avatar
Ortakoylu 2020-04-28 11:12:31

Adamlik boyle bisey.kotunun karsisina dikilip hakkin yaninda olmak.seviliyorsun kenan kardesim.

Avatar
Ömer KILIÇ 2020-04-28 12:48:56

Teşekkürler Kenan Bey, diğer barolara da örnek olmasını diliyorum.

Avatar
insanlık 2020-04-28 21:03:16

Bu davranisinizin başta TBB olmak üzere diğer barolara ve tüm STK lara örnek olmasını dilerim.Corum Barosuna yakışan budur.

Avatar
Mesut Karaca 2020-04-30 16:20:39

Ağzınıza sağlık Kenan bey, Allah sayılarınızı çoğaltsın.