Ankara-Sivas hattı bu yıl hizmette

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ankara-Sivas YHT hattını 2020 yılı içerisinde hizmete almayı planlıyoruz" dedi.

26 Mayıs 2020 Salı 18:47
Ankara-Sivas hattı bu yıl hizmette

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ankara-Sivas YHT hattını 2020 yılı içerisinde hizmete almayı planlıyoruz" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nın Elmadağ Şantiyesi’nde incelemelerde bulunarak, çalışanlarla bayramlaştı.
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas arasındaki 393 kilometrelik projenin tamamlanmasının ardından iki şehir arasındaki 12 saatlik ulaşım süresinin 2 saate ineceği müjdesini verdi.
Bakan Adil Karaismailoğlu, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri, Kayaş-Yerköy arası 151 kilometre ve Yerköy-Sivas arası da 242 kilometre olmak üzere, iki etap halinde ve toplam 393 kilometre olarak inşa ediliyor“ ifadelerini kullandı. Bakan Karaismailoğlu, güzergah boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere toplam 8 istasyonun vatandaşa hizmet vereceğini belirtti.

Son Güncelleme: 27.05.2020 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hak 2020-05-27 17:58:44

Çorum çalışsın, Çorum üretsin, Çorum ihracat yapsın, Çorum vergi versin. Havaalanı Yozgat A yapılsın. Şehir Hastanesi Yozgat A yapılsın. Tren yolu Yozgat A yapılsın. Yozgat kalkınan. Yozgat yaşasın ve Yozgat gülsün. Öyle mi

Avatar
Halk 2020-05-27 09:53:32

İyi darısı Çoruma