Ankara ziyaretinin Çorum’a yansımaları

İktidarın yerel temsilcileri Ramazan ayına hareketli girdi, bazı bakanlıklara yapılan ziyaretlerin Çorum'a yansımaları oldu.

11 Mayıs 2019 Cumartesi 00:13
Ankara ziyaretinin Çorum’a yansımaları

MUSTAFA DEMİRER

İktidarın yerel temsilcileri Ramazan ayına hareketli girdi. Geride bıraktığımız hafta AK Partili vekiller ve il başkanının birkaç bakanı ziyareti ve yansımaları ile geçti.

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, geçtiğimiz hafta içinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, TBMM Başkanı ve Karayolları Genel Müdürü’nü ziyaret etti.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da, müstakil olarak Kültür ve Turizm Bakanı ile görüştü.

Peki Ankara’da gerçekleşen ziyaretlerin Çorum’a yansımaları ne oldu?

Öğrendiğime göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile gerçekleşen görüşmede yaklaşık bir saat Çorum’un müstakil havaalanı gündem oldu. Bakan Turhan, yerel seçim öncesi kenti ziyaretinde teşkilatlara söz verdiği havaalanı için fizibilite sözünü yerine getirmek üzere teknik her heyet gönderme talimatı verdi.

25 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Celilkırı mevkinde yaklaşık 25 yıl önce hafriyatı yapılarak kısmen alt yapı çalışmasına başlanılan yarım kalan havaalanı inşaatına fizibilite yapılmasında mutabakata varıldı. Havaalanı isminin Şehit Erol Olçok Havalimanı olması karşılıklı olarak temenni edildi. Kızılcahamam Kampı’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da Çorum’un Havaalanı talebiyle ilgili ilgilenme sözü vermesi olumlu bir gelişme oldu. AK Parti heyetinin Bakan Turhan’a yaptığı ziyaretin somut sonuçlarını önümüzdeki günlerde takip edip hep birlikte göreceğiz.

HASTANEYE BİNEVLER KAVŞAĞI GİBİ KÖPRÜ

Başkent turunun ikinci önemli somut yansıması Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na yapılan ziyaret oldu. Genel Müdür başlangıçta yüksek maliyet nedeniyle sıcak bakmasa da, Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi önüne ‘battı-çıktı’ diye tanımlanan kavşak yapılması hususunda uzlaşma sağlandı. Hastaneye tıpkı Binevler Kavşağı gibi bir köprü yapılacak. Ankara Yolu trafiği alttan geçecek, hastaneye gidenler Ankara Yolu’nu görmeyecek. Bir nevi hastaneye giriş-çıkış trafiği bağımsız olacak.

BAKAN YARDIMCISI ÇORUM’A GELECEK

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile yapılan toplantıda ise eski devlet hastanesi binalarından en yeni olanın güçlendirilmesi, 250 yatak kapasiteli ikinci basamak hastane olarak sağlık hizmeti sunması konusunda prensipte anlaşıldı. Yatırımlardan sorumlu bakan yardımcısının hastanede incelemek yapmak üzere Çorum’a gelmesi bekleniyor.

KANSER TEŞHİS MERKEZİ İÇİN PT/CT CİHAZI

Bakan Koca’dan Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi’nin kurulumu için ihtiyaç olan PT/CT cihazı da istendi. Döviz üzerinden fiyatlandırılan cihazın bir şekilde Erol Olçok Hastanesi’ne kazandırılacağı talimatı verildi. Cihazın temin ve nakli hususunda yine yatırımlardan sorumlu bakan yardımcısına görev verildiği bilgisi ulaştı.

ÖNCEDEN HAZIRLIK YAPILIRSA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Çorum davetine olumlu karşılık vermesi de, önceden majör nitelikte bir talep dosyasıyla hazırlık yapıldığı takdirde kente artı katma değer sağlayabilir.

YARIM KALAN RESTORASYONLARA ÖDENEK

Bir diğer ziyaret AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun müstakil olarak  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etmesi oldu. Kavuncu’nun 4 ayrı talebi üzerine Bakan Ersoy’un üç ayrı hizmetle ilgili talimat bir yatırımla alakalı söz vermesi müspet gelişme oldu.

Bakan Ersoy, Bilaller Konağı restorasyon ödeneği, İskilip Redif Kışlası restorasyon ödeneği ve Müze Çevre Düzenlemesi ödeneği için bizzat talimat verdi. Bahçelievler Mahallesi sınırları içindeki Hasanpaşa Kütüphanesi’nin yıkılarak yeniden yapılması talebine ise, gelecek yıl yatırım programına alma sözü verdi.

Görünen o ki, Ramazan ayı Çorum için de bereketli geçiyor.

Son Güncelleme: 30.07.2019 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu çözümü kendi bulur 2019-05-12 12:36:19

Bu gezilerden somut bir sonuç çıkmamış.Vekiller ve il başkanı partilerinin üst düzeyinde yer alan isimleri ziyaret ederek,kendilerini şehir için gayret gösteriyor intibasını vermişlerdir.İzahı budur.

Misafir Avatar
Uçaktan bakış 2019-05-13 09:15:34 @Çorumlu çözümü kendi bulur

Merzifon'u Çorum'a bağlayın.Oldu mu Çorum'un hava alanı,olmaz ise, alırız havayı,ha hava alanı,ha almışız havayı,ne fark eder.Bindim mi uçağa,hayır,neden yazdım bu yorumu,çünkü halk ister,halkbank yapar.Çorumlu ister,vekillerin ve diğer siyasetçinin gücü yetmez.Yapamaz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
HA-VA LA NI 2019-05-12 23:36:34

İçin somut adım istiyoruz, gelip kimse bize Merzifon yolunu kısaltıyoruz demesin, Çorum’dan kovarız öyle diyen kişiyi

Avatar
daver bey 2019-05-13 08:51:00

meclis başkanından yatırım talebi ne kadar verimli olacak a dostlar! adam meclis başkanı partili değil yani.ne yapacak bizim adımıza iş takibi mi yapacak..dostlar alışverişte görsün de çalışıyor sansınlar..

Avatar
Oğuz Ayan 2019-05-12 11:17:28

Çorum'a ve Çorumluya hizmet etmek için çalışan kim varsa siyasi görüş farkı gözetmeksizin kutluyor, teşekkür ediyorum. Sayın Ceylan ve ekibi yatırım ve hizmet noktasında Çorum'a ciddi katkılar sağlayacak adımlar atıyorlar. Dilerim bu adımlar sonuç verir ve Çorum hakettiği hizmet ve yatırımlara kavuşur.

Avatar
okuryazar 2019-07-30 15:37:42

yorumlarda ağlayanlara gram üzülmüyorum bu size müstahak sonuçta siz seçtiniz siz oy verdiniz.

banner165