Ankara'da Dodurga mahallesi

Çorum’un Dodurga ilçesine Başkent’ten adaş çıktı.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 10:34
Ankara'da Dodurga mahallesi

Çorum’un Dodurga ilçesine Başkent’ten adaş çıktı.

Çankaya ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi, Ankara’nın son dönemde yıldızı parlayan semtleri arasında yerini aldı.


Ankara merkeze 23, Çankaya ilçesine ise 25 kilometre uzaklıkta olan Dodurga, Başkent’in en değerli yatırım bölgelerinden biri olması açısından da dikkat çekiyor.


2004 YILINDA MAHALLE OLDU


Mahalle adının Oğuzlar’ın Dodurga boyundan geldiği biliniyor. Tarihi İpek Yolu’nun buradan geçtiği söyleniyor. İpek Yolu’nda Dodur Han'ın bu bölgeden geçerken burada konakladığı bu sebeple adının ‘Dodurhan’ olan isminin yıllar geçtikten sonra Dodurga olduğu rivayet edilmektedir.


23 Temmuz 2004 tarih ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 kilometre yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüştü.


ÇORUMLULAR’IN DA TERCİHİ


Ankara'nın batı koridorunda yer aldığından dolayı son yıllarda arazileri hayli kıymetlenen Dodurga, 2023 yılı Nazım İmar Planı’nda planlanan Metro hattı, MİA projesi, özel proje alanları ve konut alanlarıyla, Golf Alanı, Ar-Ge merkezi ile Eskişehir yolunun gözbebeği olacak. Gelişen nüfus ve kooperatifleşme sonrası bölgeye büyük alışveriş merkezleri, ilkokullar ve liseler açılmaya başlandı.


Dodurga Mahallesi güneyine 5.000 hanelik toplu konut, batısına Yaşamkent Kooperatifler Topluluğu, kuzeyine Konutkent, doğusuna ise Erdemkent, Gamasitesi, Yıldız88 gibi büyük ölçüde nüfus barındıran yapılar inşaa edilmektedir. Gelecekte Ankara'nın en büyük mahallelerinden biri olacağını şimdiden gösteren Dodurga, yüksek gelir düzeyine sahip ve düzgün imarlı bir yerleşim birimi olmaya aday.

(www.corumhakimiyet.net)

Son Güncelleme: 09.07.2016 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.