Ankara’ya eyleme gittiler

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atamalarında yazılı sınavın yanı sıra mülakat yapılmasını eleştirmek...

26 Eylül 2013 Perşembe 10:47
 Ankara’ya eyleme gittiler

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetici atamalarında yazılı sınavın yanı sıra mülakat yapılmasını eleştirmek ve mülakatta hükümet yanlılarına torpil yapılması iddiasıyla MEB önünde eylem yaptı.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara’ya giden Türk Eğitim-Sen Şube Başkanları, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve yönetici adayları, Genel Başkan İsmail Koncuk ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nden Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü. Eyleme katılanlar arasında Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mahmut Alparslan ve Türk Eğitim Sen Şube Basın ve Dış İlişkiler Sekreteri Selim Aydın da yer aldı.

Eylem gergin başladı

Gergin başlayan eylemde Bakanlığın bahçesinde eylem yapılmasına izin vermeyen güvenlik güçleri ile arbede yaşandı.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkanları, Genel Merkez Yöneticileri de eyleme katılarak, destek verdi. Ancak sendika, MEB önünde polis barikatıyla karşılaştı. Bakanlığın bahçesinde eylem yapılmasına izin vermeyen güvenlik güçleri ile sendika arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Şube Başkanları Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapattı. Caddeye oturan eylemciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nı alkışlarla, düdüklerle, sloganlarla protesto etti.

Bakanlık önünde gerginlik devam ederken, kısa süreli bir arbede de yaşandı. Bakanlık önünde eylemciler, ‘Adınız Adalet, İşiniz Rezalet’, ‘Yeter Artık Susmayacağız’, ‘Nabi Avcı Tapucu Yarım, Çık Dışarıya Oynayalım’ şeklinde sloganlar attı.

Daha sonra güvenlik güçleri, eylemcilerin Milli Eğitim Bakanlığı bahçesinde basın açıklaması yapmasına izin verdi. Eylemde sık sık ‘Yandaş Yönetim, İlkesiz Siyaset’, ‘Mülakatta Rezalet Bu Mu Adalet’, ‘Avcı İstifa’, ‘Adaletin Olmadığı Yerde, Ahlak da Yoktur’, 2Haksızlık Var Madem, Haykır Duysun Alem’, ‘Yandaş Atama İstemiyoruz’ şeklinde sloganlar atıldı.

‘Nabi Avcı yandaşlarını kucakladı’

‘Yandaşa Makam Tahsis Bürosu’ şeklinde pankartların da taşındığı eylemde bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şunları söyledi, “AKP iktidarında beş tane Milli Eğitim Bakanı gördük. Bu bakanları çok eleştirdik. Ama şu anda yaşanan rezalet boyutundaki olayları bu bakanlar devrinde görmemiştik. Nabi Avcı’da 60 yaşın olgunluğu var, bilim adamıdır, insanları kucaklar dedik ama Avcı yandaşlarını kucakladı. MEB, Nabi Avcı döneminde 'Yandaşları Koruma Bakanlığı’na dönüştü.

Sayın Avcı, MEB'de 800 bin çalışan var. Herkesi kucaklayarak daha büyük adam olmaya niye niyetlenmiyorsun da, 3 tane liyakatsiz adamı müdür yapmak için kendi adını ve temsil ettiğin bakanlığın adını kirletiyorsun? Yazıklar olsun!

Tüm illerimizde eylemler yaptık, yandaş koltuklarını yaktık. Peki Bakan Avcı, bununla ilgili bir tane açıklama yaptı mı? Müsteşar Yusuf Tekin de maalesef Bakanlık’taki bu kirli tezgâha uydu. Tekin'in dili boğazına kaçtı, sesi çıkmaz oldu. Yargı, maalesef bir yerlere bağlı gibi kararlar veriyor. Bürokrasiden umut yok, Başbakana sesleniyoruz, Başbakan’ın da sesi çıkmıyor. Başbakan Mısırla, Suriye ile uğraşıyor. Peki şimdi biz ne yapalım? PKK gibi elimize silah alıp dağa mı çıkalım? Bu millete saygıyı sendikacılık anlayışının merkezine koyduk. Buradan ilan ediyorum; şu anda sadece şube başkanlarımızla eylem yapıyoruz. Yarın, MEB önüne 10 bin kişiyi yığarız.

Bizim istediğimiz tek şey adalet ve insana saygıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şerefli birer vatandaşıyız. Bu devleti bizim ninemiz, dedemiz canını, kanını vererek kurdu. 3.5 adam mı bizim bu ülkedeki vatandaşlık hakkımızı engelleyecek?”

Eylem, Genel Başkan Koncuk'un Bakanlık önüne siyah çelenk koymasıyla sona erdi.





Son Güncelleme: 26.09.2013 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.