Anlık kalp ritmi takibi

Kalp hastalarında yaşam kurtarabilen, ritim bozukluğunu dakikalar içinde tespit ederek anında müdahale imkânı veren uzaktan ritim takibi yöntemi, hasta takibinde sessiz devrim yaratacak.

01 Şubat 2017 Çarşamba 00:03
Anlık kalp ritmi takibi

Kalp hastalarında yaşam kurtarabilen, ritim bozukluğunu dakikalar içinde tespit ederek anında müdahale imkânı veren uzaktan ritim takibi yöntemi, hasta takibinde sessiz devrim yaratacak.


Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de ilk defa kullanılan kablosuz ritim holter cihazını tanıtan Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu defa Uzaktan Telemetry cihazı tanıtıldı.


Türkiye'de ilk defa kullanılan bu cihaz ile kalp ritmi problemi olan hastalar, uzaktan takip cihazı ile kontrol altında tutulabilecek. Cihaz ile ilgili bilgi veren Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Karavelioğlu, kalp ritim bozukluğu olan hastaların bu cihaz ile Türkiye'nin neresinde olursa olsun ritim görüntülerini görebileceklerini söyledi.


HASTA ŞEHİR DIŞINDA BİLE OLSA
ANLIK KALP RİTMİ GÖRÜNTÜLENEBİLİYOR


Hastanın beline takılan uzaktan telemetry cihazı ile günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebileceğini ifade eden Karavelioğlu, hastanın kalp ritminde bir sıkıntı olması halinde cep telefonu ile görüntülü diyalog kurabildiklerini belirterek; "Hastamızda bir ritim bozukluğu olduğunda burdaki sistemden hastamızı yönlendirebiliyoruz. Eğer biz fark etmezsek hasta bizi yönlendiriyor. Hasta ve biz de farketmezsek sistem kalp ritmini kaydedebildiği için her zaman hastanın kalp ritmini görme fırsatına sahibiz. Cihaz ile hastanın 6 aylık kalp ritmini görme imkanımız da var. Cihazın içinde bir telefon hattı ve interneti var. Hastanın herhangi bir nedenle şehir dışında çıkmasında bile internetin çektiği her yerde anlık olarak kalp ritmini görebiliyoruz." dedi.

YENİ HASTANEYİ ERDOĞAN AÇACAK

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da cihaz hakkında bilgi alarak, Türkiye ve Çorum'un sağlıkta geldiği noktaya dikkat çekti.


Çorum'un sağlıkta bölgede cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Ceylan, Türkiye'de ilk tedavi yöntemlerinin Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.


Yeni 800 yataklı hastanenin eksiklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çorum gelişinde önce yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Ceylan, açılışı Erdoğan'ın yapacağını sözlerine ekledi.

http://www.corumhakimiyet.net


Son Güncelleme: 01.02.2017 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.