Antalya’da uygulamalı eğitim aldılar

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğrencileri 29 Ocak – 08 Şubat 2017 Tarihleri Arasında Antalya Calista Luxury Resort Hotel’de gerçekleştirilen işbaşı eğitimini tamamladı.

16 Şubat 2017 Perşembe 15:13
 Antalya’da uygulamalı eğitim aldılar


Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğrencileri 29 Ocak – 08 Şubat 2017 Tarihleri Arasında Antalya Calista Luxury Resort Hotel’de gerçekleştirilen işbaşı eğitimini tamamladı.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO), Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri turizm sektörünün kalbi olan Antalya İlinin Belek İlçesinde faaliyet gösteren Calista Luxury Resort Hotel’de uygulamalı eğitim aldıkları programa 30 Ocak 2017 itibariyle başladı. Uygulamalı eğitime başlayan öğrencileri otelin İnsan Kaynakları Müdüresi Özgül Ekmekçi karşıladı. Karşılama sonrasında öğrencilere otel departmanlarının tanıtımı yapılarak çalışacakları departmanlar belirlendi ve çalışma çizelgeleri hazırlandı.



Eğitim kapsamında otelin Yiyecek İçecek – Kat Hizmetleri ve Mutfak departmanında çalışan öğrenciler, sabah ve akşam vardiyalarında departman şefleri eşliğinde uygulamalı eğitim ve yabancı konuklarla yüz yüze iletişim kurma fırsatı buldu. Öğrenciler gerçekleştirilen bu eğitim programının kendileri için çok faydalı olduğunu, sektör ve çalışma şartlarını yakından izleme fırsatı bulduklarını, turizm sektöründeki en önemli temel yapı taşlarından birinin yabancı dil bilgisi olduğunun farkına vardıklarını ifade etti. Program hakkında konuşan Hitit Üniversitesi SBMYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, kendilerine üniversite ve sektör dayanışması kapsamında böyle bir işbaşı eğitimi fırsatı sunulduğu için Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, SBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık'a, Calista Luxury Resort Hotel Genel Müdürü Ali Kızıldağ ve Otelin İnsan Kaynakları Müdiresi Özgül Ekmekçi başta olmak üzere diğer tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkürlerini sundu.



Uygulanan eğitim programını değerlendiren otel yöneticileri ise; kış döneminde bu uygulamanın ilk uygulamanın ardından ikincisinin de Hitit Üniversitesi SBMYO ile gerçekleştirildiğini, programın tüm turizm eğitimi veren kurumlarda uygulanması gerektiğini belirtti. Bu uygulamayla birlikte Hitit Üniversitesi SBMYO'nun diğer üniversitelere de örnek olarak turizm sektöründe öncülük edebileceği belirtildi. Ayrıca yaz döneminde staj veya işbaşı eğitiminde misafir yoğunluğundan dolayı öğrencilerle yeterince ilgilenemediklerini söyleyen yöneticiler, kış aylarında gerçekleşen bu eğitim sayesinde öğrencilerin yaz aylarında otele staj için geldiklerinde, oteli ve yöneticilerini daha iyi tanıyacakları için uyum sürecinin çabuk aşılacağını ifade etti.


Otel yöneticileri ayrıca, öğrencilerin yaz aylarında staj eğitimlerini Calista Luxury Resort Hotel'de yapabileceklerini, okullarından mezun olduktan sonra otel bünyesinde istihdam sağlanabileceğini ve eğitimle ilgili her türlü desteği verebileceklerini ifade ederek, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, SBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık'a ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlilerine teşekkürlerini sundular. Bölüm Öğretim Görevlileri ise gerçekleştirilen bu faaliyetin sürekliliği için otel yönetimi ile görüş birliğine vardılar.



İşbaşı eğitim programının son günü 8 Şubat 2017 tarihinde öğrencilere programa katılımlarından dolayı sertifika takdimi yapıldı. Bölüm Başkanı Öğr. Gör.  Ahmet Aknar ve öğretim elemanları Öğr. Gör. Ayhan Başçı ve Öğr.Gör. Yusuf Ormankıran turizm sektöründe ilk defa uygulanan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen sisteme destek veren Hitit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a, SBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık'a teşekkürlerini sundu.

Hitit Üniversitesi SBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ise; “Turizm sektöründe gerçekleştirilen bu işbirliğine vermiş olduğumuz desteğin katlanarak daha da büyüyeceğini belirtmek isterim.  Başta programa ev sahipliği yapan Calista Luxury Resort Hotel Genel Müdürü Sayın Ali Kızıldağ ve Otelin İnsan Kaynakları Müdiresi Sayın Özgül Ekmekçi'ye ve diğer tüm çalışanlara katkılarından dolayı teşekkür ederim. Ayrıca SBMYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlilerine ve programa katılan tüm öğrencilere teşekkür ederim.” dedi.


Son Güncelleme: 16.02.2017 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165