Aracınız trafikten men edilebilir !

Gazi ve İnönü Caddeleri üzerinde kısa süreli duraklama kuralına uymayan araçlar otoparka çekilecek ve trafikten men edilecek.

24 Ocak 2017 Salı 13:41
Aracınız trafikten men edilebilir !

Gazi ve İnönü Caddeleri üzerinde kısa süreli duraklama kuralına uymayan araçlar otoparka çekilecek ve trafikten men edilecek.

İl Trafik Komisyonu Kararı gereği Gazi ve İnönü Caddeleri üzerinde her gün 08.00-20.00 saatleri arasında kurallara aykırı park edilen araçların tescil plakalarına 95.00 TL trafik idari para cezası uygulanmasının yanı sıra bu tür araçlar çekici marifetiyle otoparklara çekilerek trafikten men edileceği bildirildi.

Çorum merkezinde artan trafik yoğunluğu ve bunun sonucunda gerçekleşen trafik sıkışıklığının önlenmesi amacıyla Çorum Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda 20.11.2016 tarihli ve 2016/06 sayılı İl Trafik Komisyonu kararı ile Gazi ve İnönü Caddelerinin Stadyum kavşağı ile Anitta Otel kavşağı arasında kalan her iki kesimi üzerinde kısa süreli duraklama uygulanmasına geçilerek caddeler üzerine “Park yasağı tabelası” ve bu tabelanın altına “08.00-20.00 arası azami duraklama 10 dakika flaşörlerinizi yakınız” şeklinde trafik uyarı işaret levhalarının yerleştirilmesini müteakip 26 Aralık 2016 tarihinden itibaren denetimlere başlanmıştır.

Söz konusu caddeleri kullanan vatandaşlarımızın trafik işaret levhaları ve denetim yapan trafik görevlilerinin ikazlarına uymaları halinde mağduriyet yaşamayacakları, böylelikle trafik güvenliğinin sağlanmış ancak yapılan tüm bilgilendirmelere rağmen bazı araç sürücülerinin işaret ve levhaların aksine para ceza tutanağı uygulanıp gönderilmesine rağmen kural ihlallerine devam ettikleri kurallara uygun denetimlerden anlaşılmıştır.

Bundan böyle İl Trafik Komisyonu Kararı gereği Gazi ve İnönü Caddeleri üzerinde her gün 08.00-20.00 saatleri arasında kurallara aykırı park edilen araçların tescil plakalarına 95.00 TL trafik idari para cezası uygulanmasının yanı sıra bu tür araçlar çekici marifetiyle otoparklara çekilerek trafikten men edilecektir.
Belirtilen caddelerde ihtiyaçları gereği araçlarını uzun süre park etmek isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları amacıyla uygun park alanlarını tercih etmeleri yararlarına olacaktır.”


Son Güncelleme: 24.01.2017 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yine olmadı... 2017-01-24 14:04:29

10 dakikalık kısa süreliğine park uygulamasını kaldırmadığınız sürece bu iş bööööyle sarpasarıp gider. ankara kızılay'ı örnek almak lazım. maksimum 1 dakika durabilirsin. istersen fazla dur hemen polis düdüğü öttürür 2.düdükte cezayı yersin. olay budur kıvranmaya gerek yok.