Arasta esnafına ve mülk sahiplerine ‘Acil’ çağrı

Arasta esnafına ve mülk sahiplerine acil koduyla çağrı yapıldı.

14 Mart 2019 Perşembe 18:35
Arasta esnafına ve mülk sahiplerine ‘Acil’ çağrı

Arasta esnafına ve mülk sahiplerine acil koduyla çağrı yapıldı.

Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer, Çöplük Çarşısı-Arasta restorasyonu için alt yapı hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirterek, mülk sahiplerine dağıtılan muafakiyetlerin hızlı bir şekilde imzalanarak teslim edilmesi gerektiğini bildirdi.

Çorum Belediyesi’nin organizasyonunda geçtiğimiz aylarda başlatılan Arasta Restorasyon çalışmalarında önemli ilerleme kaydedildiğini belirten Oda Başkanı Halil Gürbüzer, mülk sahibi olan yaklaşık 500 tapu sahibine imzalamaları için muafakiyet dağıtıldığını ifade etti.

Tapu sahiplerinin hızlı bir şekilde muafakiyetleri imzalaması halinde Çorum Belediyesi’nin röleve-restorasyon ihalesine çıkacağını aktaran Gürbüzer, bu konuda tapu sahiplerinden hassasiyet ve hızlı hareket etmelerini beklediklerini kaydetti.

Arasta’da tapu sahiplerinin muafakiyetleri bir an önce imzalayıp göndermemeleri halinde sürecin uzayacağını belirten Gürbüzer, muhataplara çağrıda bulunarak, “Muafakiyetleri imzalayıp hızlı bir şekilde odamıza göndermeleri neticesinde bizde Çorum Belediyesi’ne teslim edelim. Belediye Başkanlığı Makamı gerekli onayı verdi. Şimdi sıra mülk sahiplerinde. Muafakiyetler teslim edilince hemen ölçümler yapılıp proje hazırlanıp onay alınacak ve restorasyon ihalesine çıkılacak. Aksi takdirde askıya çıkacak ve süreç uzayacak.” dedi.

Son Güncelleme: 15.03.2019 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Karşı Köyün Delisi 2019-03-15 00:15:14

Hiç mi aklı başında bir insan yok şu koca şehirde bu projeye dur diyecek. Gazi Caddesi yeni Belediye yoluna birleşmeli, ortadan yolu açın kenarlarda kalan kısma rölyefmi çarşımı ne yapıyorsanız yapın. Bakın tarihi şahit tutarak buradan çağrı yapıyorum, bikaç esnafın nefsini razı edemediğimiz için şehrin bir 100 yılını daha kaybetmeyelim.

Avatar
Corum19 2019-03-15 02:54:07

Saat kulesinden Farabi caddesine mutlaka bir yol açılması lazım gerekirse cumhurbaskanimiza kadar gidilmeli arasta esnafı kendini düşünüyor Çorum'un geleceğini düşünen yok herkes kendi çıkarını düşünüyor

Avatar
ahmet 2019-03-15 09:43:14

Farabi caddesiyle saat kulesi arasına yol açmak neden kimsenin aklına gelmiyor.Yarın birgün yeni belediye binası hizmete girerse bizi anlarsınız.Ama iş işten geçer.Neden Çorumun geleceğini düşünen yok.Arasta esnafını mutlu edeceğiz diye Çorumun geleceğiyle oynamaya hakkınız yok.Oradan yol açılsa hem trafik rahatlar hem de şehre güzellik katar.Çorum halkı yol istiyor.Vakit geç olmadan.Siz basın mensupları lütfen Çorum halkının isteğini iletin.Yarın çok geç olabilir.

Avatar
................ 2019-03-15 11:50:10

Kesinlikle Gazi Caddesi ve Farabi Caddesi arafta içerisinden yol açılmalı oradaki dört tane esnafın çıkarı için şehrin geleceği ile oynamayın bu işin vebalini nerde çekersin bilemem

Avatar
Kenann 2019-03-15 09:50:29

Çorum'un geleceği için bu proje derhal iptal edilmeli, Büyük bir Demokrasi Meydanı ile şehrin sıkışmış, daralmış halı ortadan kalkmalı.. Oy uğruna bu şehre ihanet etmeyin.. Duyan yokmu...

Avatar
Vatandaş 2019-03-15 10:25:37

Belediye yetkililerine sesleniyorum buraya mutlaka bir yol açılsın gerekirse millete gidilip yol için oylama yapılsın. Arasta için daha farklı projeler üretilebilir lütfen Çorum'un geleceğini düşünün birazda

Avatar
Çorumlu 2019-03-15 10:58:03

Sayın Çorum halkından ricam buraya yol açılması için belediye yetkililerine baskı yapılması gerekirse bu durumun cumhur başkanlığına kadar iletilmesi gereklidir.çünkü Çorum'un geleceğini elinden almaya kimsenin hakkı yok.

Avatar
billen 2019-03-15 15:06:33

Bu kararı alan uygulamada direten çorum sizi affetmez ihanet ediyorsunuz