Arı yetiştiricilerine çarpıcı uyarılar

Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen 'Arıcılıkta Başarı Koşulları' konulu seminer dün gerçekleştirildi.

18 Aralık 2014 Perşembe 10:12
 Arı yetiştiricilerine çarpıcı uyarılar


Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen   'Arıcılıkta Başarı Koşulları' konulu seminer dün gerçekleştirildi.

Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu'nda  yapılan seminere Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı ile il ve ilçe arı yetiştiricileri katıldı.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı açılışta yaptığı konuşmada, Osmancık'ta hayata geçecek proje için Arı Yetiştiricileri Birliği'ne 22 dönüm arazi tahsis edildiğini belirterek, "Kurulacak Islah İstasyonu'nda, 200 koloniden oluşan damızlık sürü ve ilk etapta 400 ana arı yetiştirme kutusu bulunacak. Çorumlu arıcılar başta olmak üzere yurt çapındaki tüm arı yetiştiricilerinin damızlık ana arı ihtiyacına cevap vermeyi planlıyoruz." dedi.

ARI ÖLÜMLERİNİN NEDENİ

Konuşmacı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu son yıllarda arı ölümlerinin en neden önemli nedenlerinin başında çevresel faktörler, genetik problemler ile üretici hatalarının geldiğini söyledi.

Bilgi çağında arıcıların artık kulaktan dolma bilgilerle arıcılık yapmaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Doğaroğlu, "Sandıkların birbirine yakın konulması, soğuk hava, kötü anaç arı, yanlış bakım ve besleme, yaşanan hava değişiklikleri, genç arıların kaynak bulamamaları arıların ölümüne neden olmaktadır. Arıcılarımız mutlaka arıların bakımlarından, taşınmasına kadar her konuda bilgilerini yenilemeleri gerekmektedir. " dedi.

 Seminer soru-cevap şeklinde sona erdi.




Son Güncelleme: 18.12.2014 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.