Aşgın canlı yayında projelerini anlattı

Belediye Başkanı Aşgın A Haber'in canlı yayınına konuk oldu

07 Nisan 2019 Pazar 17:25
Aşgın canlı yayında projelerini anlattı

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın canlı yayında Çorum’a dair projelerini anlattı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın A Haber canlı yayınında Murat Onur'un sorularını yanıtladı.

“Yerel anlamda biz gönül belediyeciliğine çok inanıyoruz” diyen Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ında vizyonu bu. Kenar mahallelerimizden başlayarak 15 mahallemizin bütün problemlerini çöze çöze merkeze geleceğiz ve 1994 ruhunu yeniden ihya edeceğiz. Katılımcı yönetişim anlayışımızın gereği olarak da bütün hemşehrilerimizi bu anlayışın içerisine dahil ederek Allah'ın izniyle el birliği ile şehrimizi çok daha güzel noktalara getireceğiz. Çorum 2003 yılından beri hizmet belediyeciliğine çok alışık bir şehir. Hizmeti almış bir şehir. Bu hizmetler artarak devam edecek. Engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, esnaflarımız ve bütün hemşehrilerimiz için ulaşımdan alt yapıya, kültür sanattan spora kadar bir çok alanda birçok hizmete imza atacağız" şeklinde konuştu.

Programda projelerinden de bahseden Aşgın, şöyle devam etti: "Tarihi bedesten, bilim üssü, Çorumminia, Amfi Tiyatro, Kongre ve Kültür Merkezi, Panoramik Müze, Güneş Enerji Santrali, Hıdırlık Külliyesi, Kent Müzesi, Kale Restorasyonu, Seyir Kulesi, Gençlik Kampları, Refakatçi Misafirhanesi, Hanımeli Çarşısı, Çocuk Köyü Projesi, Engelsiz Kafe gibi bir çok projemizi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Millet Bahçesi'nin içerisindeki kafeyi belediye sosyal tesisi yapacağız. Hemşehrilerimiz buradan "5 yıldızlı" bir otel konforunda hizmet alacak. Ücretleri çok cüzi olacak. Sosyal belediyeciliğin en zirve uygulamalarını tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde şehrimizde hayata geçireceğiz."

Son Güncelleme: 07.04.2019 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2019-04-07 17:50:30

İstanbul taksimde kültür merkezini kültür ve turizm bakanlığı yapıyor bizde ise belediye yapıyor. İnsanların kızdığı nokta bu.. bunu iyi anlamalısınız...Bize proje diye lanse ettiğin bu işlerin büyük çoğunluğunu merkezi hükümet yapmalı.

Avatar
Ahmet 2019-04-07 18:36:14

Kenardan başlayıp merkeze doğru gelirseniz aksaklıklar merkezde sıkışır. İşten anlamıyorsanız en azından iyi bir şehir plancısı getirip ona danışın.

Avatar
Kenann 2019-04-07 21:41:16

Sayın Başkanım söylediğin projelerin bir çoğu şehrin ana problemlerine deva değil..
1. Çorum merkez de sıkıştı, trafik aşırı yoğun çözümünüz nedir?
2. Üretim, sanayi ve istihdam noktasında girişimcilere yönelik yokmu birşey?
3. Çorum'un Türkiye'deki tanınırlığını arttıracak ilimize katma değer katacak projeler şart
4. Belediyeyi Şu eski ekipten bir kurtar senin ekibin yokmu başkanım

Avatar
Buhari 2019-04-07 22:22:01

Beğenmediğimden değil lakin kültürden anladığınız semazen gösterisi, sanattan anladığınız islamcı şair veya gazeteciyse kalsın...Böyle yapa yapa tepki çekip uyandırıyor olacaksınız. Maalesef

Avatar
Vatandaş 2019-04-07 20:19:18

O projeler güzel fakat daha fazlası lazım üretim lazım. Fabrikalar, Atölyeler, Yeni bir sanayi bölgesi, Tarım ve Hayvancılığı geliştirecek projeler, Esnaflar için yeni dükkânlar, Halkı köylere geri dönüş için teşvik projeleri, Park yerine oksijen için ormanlar, vb. Ülkeye faydalı vede gençler için isizliği bitirecek projeler yapılsın istiyoruz.

Avatar
Veli 2019-04-07 20:28:11

İşsizlik bıktırdı artık fabrika falan yapılsa en azından orada çalışırdık. İş beğenmiyor değiliz ama kendi alanımıza göre bulamıyoruz bir sürü başvuran var sıra gelmiyor. Bari fabrika yada sanayi bölgesi falan yapılsın çalışacak işimiz olsun. Kültür merkezin'de, kafe'de, parkta... Biz ne yapacağız? Kahvehaneler işsiz dolu zaten bari gençler işsiz kalmasın. Hep okumaya yönelttiniz halkı okumak önemli birşey iyi güzel ama üniversite bitirdik işsiziz keşke bir sanayi de ustanın yanında çalışsaydık şimdi boş gezmezdik.

Avatar
Ali 2019-04-07 23:13:38

MaşAllah gelir gelmez ilkleri yapıyor. Bu ne hız. Tv ye projelerini anlatmış. O tv hayırına yayın yapmıyordur heralde. Şimdiden a habere kaç tl ödedin veya ödemedin açıklarsanız şeffaf devam etmiş olursunuz. Yanlış yapmayın inan eliniz kırılır. Çarpışırsınız . Çünkü çok büyük yemin ettiniz. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını koruyun. Daha icrağat yapmadan tv lere çıkmaya başladınız ki bunun sonu gelmez. Allah yardım etsin.

Avatar
Melik 2019-04-08 00:35:11

Dişe dokunur bir şey yok, muhtar projeleri bunlar