Aşgın detay verdi

AK Parti Adayı Aşgın, daha önce açıkladığı projeleriyle ilgili detay verdi.

12 Mart 2019 Salı 23:48
Aşgın detay verdi

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, geçtiğimiz hafta sonu açıkladığı 32 projesinden bazıları ile ilgili detay verdi, kamuoyunun beklediği ancak hiç bahsetmediği bazı konulara da açıklık getirdi. Bunlar arasında ‘projeler arasında bunlar da olmalıydı’ dediğimiz bazı noktalara değindi.

MİMAR SİNAN, TEPECİK VE KALE’YE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Facebook’tan yayın yapan Çorum Gündemi’ne konuk olan Aşgın, Mimar Sinan Mahallesi, Kale bölgesi Tepecik Han Camii civarında tıpkı Devane gibi Kentsel Dönüşüm uygulayacaklarını açıkladı. Proje tanıtım toplantısında kentsel dönüşüme pek girmeyen Aşgın, “Kale bölgesi civarında Kentsel Dönüşüm yapacağımızı söyledik. Tepecik Han Cami civarı ile uzun yıllar önce eski apartmanların bulunduğu Mimar Sinan Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi uygulayıp hemşehrilerimizi modern yaşam alanlarına kavuşturacağız.” dedi.

BAZI PROJELERİ YÜKSEK MALİYET NEDENİYLE ÇIKARDIK

AK Parti adayı Aşgın, isim vermedi ama 32 projesinin arasına dahil ettikleri bazı projeleri 170-200 milyon lira gibi bir maliyet çıkması üzerine sonradan çıkardıklarını belirtti, ancak söz konusu maliyetli projelerle ilgili isim vermedi. Söz konusu kaynak gerektiren projelerin Hafif Raylı Sistem ve ikinci Çevre Yolu olduğu tahmin ediliyor. Aşgın, konuşmasında şehrin geleceği için önem arz eden Nazım İmar Planı, şehir içi toplu ulaşım, belediyeye ait parklarda işletme sistemine dair herhangi bir yorumda bulunmadı.

MEVCUT STADYUMLA İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

Proje tanıtım toplantısında değinmediği mevcut stadyum ve müştemilatı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Aşgın, “Mevcut stadyumun devri konusunda belli bir noktaya geldik. Ancak nihai noktaya henüz gelemediğimiz için  tanıtım toplantısında açıklama yapmadık. Belediye’nin şu anki mali krizini çözeceğiz. AB projeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer bakanlıklarla  işbirliği yapacağız.” dedi.

Projeleri arasında bulunan Kongre ve Kültür Merkezi için alternatif yerler düşündüklerini belirten Aşgın, “Maliyeti yüksek olan Kongre ve Kültür Merkezi için ilk düşündüğümüz alan eski stadyum alanı. Yeni şehir stadı ve spor salonunu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredip yapılan harcamayı geri alabilirsek kongre kültür merkezini eski stadyum alanına biz yaparız. Farklı bir gelişme olursa kongre ve kültür merkezi için Yenişehir Projemizde yer alan eski askeri kışla alanına (Bu bölgenin imar planında kültür merkezi işaretli alan bulunuyor) veya İnönü Caddesi’nde bakırcıların bulunduğu (eski Kerebigazi Otoparkı)  ve belediyenin mülkiyetindeki alana yapabiliriz.” diye konuştu.

SPOR BAKANI TEKLİF ETMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere aylar önce AK Parti’nin Çorum temsilcileri Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuş, yeni stadyum ve spor salonunun devri ve belediye kaynaklarından yapılan harcamanın karşılanması istemiş, ayrıca eski stadyum alanının da millet bahçesi yapılabileceği önerisini dile getirmişti. Bakan Kasapoğlu da, mevcut stadyum alanına yeşil alanlar ve sosyal donatıları ile birlikte modern bir kültür ve kongre merkezi yapılmasının uygun olacağını ifade etmişti.

SEYİR KULESİ VE ÇOCUK KÖYÜ’NÜN YERİ BELLİ OLDU

Seyir Kulesini eski hastane arkasındaki Çorum Belediyesi arıtma tesisi ve Scada Merkezi civarına yapacaklarını belirten Aşgın, seyir kulesinin 55 metre uzunluğunda asansörlü, kafeteryası ve restoranı bulunan bir tesis olacağını kaydetti. Aşgın, çocuk köyü projesini de Veterinerlik İşleri’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi civarında inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

YENİŞEHİR PROJESİ’NDE KONUTLARI VATANDAŞ YAPACAK

Proje tanıtım toplantısında Yenişehir Projesi olarak adlandırdığı askeri kışla, atış poligonu ve Erzurum Dede civarına yapılacak 8 bin sosyal konuta açıklık getiren Aşgın, “8 bin konutun 2 binini askeri kışla alanına zaten TOKİ Başkanlığı yapacaktı. Kalan 6 bin konut özel mülkiyet. Bölgeye 5 ve 7 kat nizamında imar planı düzenlemesi ve proje hazırlayıp sosyal donatıları biz yapacağız.” şeklinde konuştu.

KÜLCÜ DÖNEMİNDEKİ İMAR

Bu arada, Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü döneminde yapılan imar düzenlemesinde askeri kışla alanı TOKİ’ye devredilerek konuta açılmış, (1.500-2000 adet) bölgeye ayrıca İŞKUR, Devlet Tiyatro Salonu-kültür merkezi ve lise işaretlenmişti.  
 

Son Güncelleme: 14.03.2019 19:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenann 2019-03-13 07:51:41

Eğer Konutları özel mülkiyet olarak vatandaşlar kendi parasıyla yaptıracaksa bunun neresi proje...
Bir çok projeye açıklama getirilmeli, Sayın Asgın mutlaka istihdam ve üretim odaklı projeler olmalıdır..

Avatar
Fuzuli İşler 2019-03-13 11:56:22

Sonuç? Açıklanan projelerde katma değer katacak hiç bir çalışma olmadığı gibi aşırı borçlanmayla sonuçlanacaktı. Bunu anlamak için uzman olmaya gerek yok.
Bir belediye için çok basit projeler. Okullarda öğrencilere verilen proje ödevlerinde de bunlar çıkar.

Avatar
adsız 2019-03-14 00:34:21

Bu açıklanan projelerin çoğunun yapılamayacağını anlamışsınızdır.Reklama kacmaya gerek yok.Az ve öz her zaman makul olandır.

Avatar
İsmin ne önemi var 2019-03-14 06:12:35

Çorum siyasetine ve Çorum halkına sadece kocaman bir gülmek istiyorum. Vizyon yok başarı yok kayırmaca çok birde şu tarafından bakmak lazım şakşakçı haddinden fazla

Avatar
Cözüm 2019-03-18 18:32:39

Mart secimlerinde gösterilen adaylar secimi kazanamazlarsa. Kimler suclu bulunacak bakalım. Diyeceklerki diger adaylar yanımızda degildi.projelerinizi az parayla cok iş yapar haline getirin üretim ve iş sahası olması gerek ilceler icinde aynı. Bir ilceye 50 kişilik projeyle gelin. Oda 4 kişilik bir aile dersek toplamda 200 eder. Dahasıda var