Aşgın duyurdu, yeniden başladı

Çorum Belediyesi Bedesten ve Çok Katlı otopark inşaatı yeniden başladı.

17 Ocak 2023 Salı 12:35
Aşgın duyurdu, yeniden başladı

Çorum Belediyesi Bedesten ve Çok Katlı otopark inşaatı yeniden başladı.

İlk ihalesi 17 Mart 2021 yılında yapılan Bedesten ve Çok Katlı otopark inşaatı  müteahhit firmanın iş bırakması nedeniyle yarım kaldı.
Gelişme üzerine sözleşmeyi fesheden Çorum Belediyesi, ilk etapta inşaat bölgesinde can ve mal güvenliğinin sağlanması ihalesini 12 milyon 555 bin milyon liraya gerçekleştirdi ve yer teslimini 4 Ocak’ta yaptı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerinde 12 bin 500 m2 alan üzerine inşa edilen proje tamamlandığında, 25 işyeri ile 2 katlı, 221 araçlık yeraltı otoparkı bulunacak olan Bedesten inşaatının yeniden başladığını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni ihalenin ve yapılan tüm harcamaların önceki firmanın nam ve hesabından gerçekleştiğini belirterek, belediyenin burada herhangi bir zararının söz konusu olmadığına vurgu yaptı. Bedesten ve çok katlı yer altı otoparkı ile geniş bir alanı kapsıyor. Şehrimizin ticaretine önemli katma değer sağlayacak olan bedesten, iki katlı yer altı otoparkıyla da kent merkezindeki otopark ihtiyacına da önemli ölçüde cevap verecek. Yer altı otoparkı büyük oranda tamamlanan bedesten projesi, taş kaplamasıyla, görselleriyle marka şehir yolunda şehrimizi bir adım daha ileriye götürecek önemli bir yatırım olacak.

YENİ YÜKLENİCİ FİRMA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

İhaleyi alarak inşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle iş akdini feshettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Biz bu projeyi 2022 yılında tamamlamayı hedeflemiştik. Ancak yüklenici firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle süreç biraz uzadı. Önceki firma yükümlülüklerini yerine getirmediği için iş akdini feshettik. Zaman kaybı yaşamamak için çok hızlı bir şekilde buranın koruma ihalesini gerçekleştirdik. 4 Ocak’ta da yeni firmaya yer teslimini yaptık. Şu anda çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Yarım kalan işler tamamlanarak bu hafta içerisinde kısmen beton dökeceğiz. Üst tabliyenin kalan kısmını da önümüzdeki hafta dökmüş olacağız. Ardından, kubbelerin olduğu bölüm ve yalıtımlarla da ilgili çalışmalar tamamlanacak. 135 günlük zaman zarfında normal ihale aşamasına getirecek. Hedefimiz yapılan işleri 18 Mayıs itibariyle tamamlamak ve 18 Mayıs’ta buranın ikmal ihalesini yapmak.” Dedi.

‘BELEDİYE’NİN ZARARI YOK’

Şu an yapılan işlerin önceki firma adına yapıldığını ve belediyenin burada herhangi bir zararının söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Aşgın “İş akdi fesih edilen firma yükümlülüklerini yerine getirmediği için yapılan yeni ihale ve tüm harcamalar önceki firmanın nam ve hesabından gerçekleştiriliyor. Eski firmanın mali teminatı ile karşılanamayan kısımlar da yasal yollarla önceki firmadan tahsil edilecek. Böylece belediyemizin herhangi bir şekilde zarar görmesinin de önüne geçilecek.” Dedi.

‘ŞEHRİN RUHUNA DOKUNUYORUZ’

Başkan Aşgın çok kısa süre içerisinde bedesten projesinin tamamlanarak 2023’te, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yakışır bir şaheseri Çorum’a kazandırmış olacaklarını dile getirdi. Şehrin ruhuna dokunan çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Aşgın “Tarihi vesikalardan elde ettiğimiz bilgilere göre 1500’lü yıllarda Çorum’da bir bedesten var. Biz orayı tekrar ihya ediyoruz. İnşallah bu çalışmamızla da şehrimizin o ruhunu ayağa kaldırıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nde böylesine muazzam bir eseri hemşehrilerimizle buluşturuyoruz.” dedi

Son Güncelleme: 18.01.2023 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SÖZ 2023-01-17 13:45:06

söz verilen işçi alımları ne zaman....!!!!1

Avatar
İsmet 2023-01-17 15:13:19

Buranın ihalesi yüzde 1 kırımla gitmiş bu mu ali olmak . Hem de pazarlıkla ihale , hem de ihaleye bir kişi girmiş .

Avatar
Çorum kürdü 2023-01-18 06:18:48

Şu hayatta işi bitirmeden sıvışanlara ne denir onu da zorunan öğrendim sayenizde.Yüklenici firmalar sıraya dizilmiş kamunun ihalelerinden iş alıp bırakıp gitmek için ... neden bırakıyor yada bırakınca cezasızmı kalıyor ki yol geçen hanı gibi oluyor bu projeler...Halil bey yeni binaya taşımasaydı o bina zor biterdi sanıyorum.Şuan bitmediği belli ama en azından erken yerleşerek bitmesine teşvik edici psikobaskı oluşturdu.Diğer yandan kamuya ait inşaatların yıllar sürmesi düşündürücü

Avatar
laçin 2023-01-17 15:16:33

başkanım rabbim yar ve yardımcınız olsun. çalmadan çırpmadan da iş yapılabileceğini gösterdiniz.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-01-17 20:52:00 @laçin

Başkan, kendi haberine yorum mu yazıyorsun ))

Beğenmedim! (0)
Avatar
kenan 2023-01-17 16:10:47

hemen yanı başında (kesme gjre sol tarafda) bulunan taşınmaz neden bu pro,iye katılmadı ömürlük proje olurdu