Aşgın'ın sabrı taştı!

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, bazı mecralarda yer alan spekülatif yayınlara sert sözlerle karşılık verdi.  

05 Aralık 2020 Cumartesi 18:09
Aşgın'ın sabrı taştı!

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, bazı yerel basın organlarında kurumu ve şahsına özel yayınlanan spekülatif yayınlara sert sözlerle karşılık verdi.

Aşgın, Taş Bina arkasında Havuzlu Park’ta güvercinleri yemledikten sonra basın mensuplarının esnafa pandemi desteği, Belediye Web TV, Payitaht dizisine ödenen reklam ücreti, Zafer Okulu’nun akıbeti, su zammı, eski stadyumun durumu ve şahsına ait özel aracıyla ilgili sorularına cevap verdi.

KENDİ ÖLÇEĞİMİZDEKİ İLLERE BAKSINLAR

Çorum Belediyesi’nin esnafa pandemi döneminde destek verdiğini, bu konuda büyük şehirlerle yarıştıklarını belirten Aşgın “Biz ne yapsak azdır. Tarafımızın esnaftan yana olduğumuzu gösterdik. Büyük şehirlerle yarışıyoruz. Yozgat’ı örnek verenler, Çorum ölçeğindeki illere baksınlar. Çorum Belediyesi gücü nispetinde kendi ölçeğindeki belediyelere göre fazlasıyla esnafına destek veriyor. 2 bine yakın esnafımıza ulaşıyoruz. Belediye’nin desteğinin yansımalarını ÇESOB yöneticilerine sorun. Bazıları rahatsız olsa da esnafımıza destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

WEB TV ÇORUM’A FAYDALI

Web TV ile ilgili spekülasyonlara açıklık getiren Aşgın, “Belediye Web TV’nin 100 bin lira civarında maliyeti oldu. Dışarıya iş yaptırmıyoruz. Kent Arşivi’ni kendi imkanlarımızla stüdyo yaptık. Belediyemize maliyeti söz konusu değil. 3 kamera, bir masa. Minimum maliyetle kurduk. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Çorum’un tanıtımı, tarihi, kültürü ve esnafını ön plana çıkarıyoruz. Biz yerel medyayı adalet ve hakkaniyet ölçüsünde destekliyoruz. Rakamlar da verebiliriz. Bu konuda hiçbir eksilme yoktur. WEB TV farklı ve faydalıdır. Güzel programlar yaparak Çorum’u tüm dünyaya tanıtıyoruz.” diye konuştu.

ZAFER OKULU TARİHİ BİNA FORMUNDA OLACAK

Çorum’un en eski eğitim binaları arasında yer alan Zafer Okulu’nun durumuna açıklık getiren Aşgın, “Kale’den Ulu Cami’ye kadar kültür projemiz var. Zafer Okulu depreme dayanıklılık testi uygun çıkmadığı için yıkıldı. Halkbank 12 derslikli okul yapacak.  Çorum Belediyesi, Valilik ve Halkbankası ile  yapacağımız protokolle okulu birlikte inşa edeceğiz. Zafer Okulu tarihi geçmişinde valilik konağıydı. Valilik Konağı formatında tarihi bir okul inşa edeceğiz. İkiz Konaklar yapılacak. Çeşmeler ihya ediliyor.” şeklinde konuştu.

İÇMEYUSU İÇİN YENİ KAYNAK

Başkan Aşgın, Çorum’da bazı ilçe belediyelerinin suya zam yapmadığının hatırlatılması üzerine “Kuraklık çekiyoruz. Çorum ili kuraklıkta Türkiye’de ilk 5 şehir arasında. Su noktasında büyük gayret içindeyiz. Hemşehrilerimizin su sıkıntısı çekmemesi için yoğun çaba içindeyiz. Baraj rezervlerinde ciddi daralmalar oldu. Şebekeye su aldığımız Hatap ve Yenihayat Barajı rezervleri minimum seviyede. Tahrankozlusu’nda yeni kuyular var, buradan Yenihayat Barajı’na bağlantıyı sağlayacağız. Eskice’den, Pınarbaşı’ndan terfi ile nasıl su getiriyorsak, Tarhankozlu’sundan da su temin edeceğiz. Aslında suya zam yapmamız lazım. Ancak elimizi taşın altına koyarak suya zam yapmama kararı aldık. Fedakarlığı yine Çorum Belediyesi üstlenecek. Yeter ki hemşehrilerimiz rahat etsin. Su fiyatları ile ilgili algı yapanlar var. Biz suya herhangi bir zam yapmıyoruz. Su faturalarının diğer ev ekonomisindeki giderlerle mukayese edilmesi gerekiyor. Geçmiş dönemlerden kalan DSİ’ye olan borcumuzu ödüyoruz. Koçhisar Barajı  89 milyon yatırım. Çorum Belediyesi olarak 89 milyonu yıllara sari biz ödeyeceğiz.” dedi.

BU RAKAMA NASIL YAPTIRACAKLAR İZAH ETSİNLER

TRT1’de yayınlanan Patihat Abdülhamit dizisinde Çorum tanıtımı için 40 bin lira ödenmesini eleştirenlere cevap veren Aşgın, şöyle dedi; “Çorumlu olan, kanında Çorum’u taşıyan herkesin gurur duyması lazım. 40 bin liraya ulusal mecrada nasıl böyle bir reklam yapılacakmış izah etsinler. Sadece leblebiyi değil, üç ayrı konuyu öne çıkardık. Çorum’un leblebisine başka yerler sahip çıkıyor diyenler, şimdi bu tanıtımı eleştiriyor. Leblebi Çorum’undur. Biz bu tartışmaları bitirdik. ‘Senin yaptığını Çorumlu yapmaz’ algısını ‘Çorumlu’nun yaptığını herkes yapamaz’ sloganıyla değiştirdik.  Yedi Sekiz Hasan Paşa Çorum’un değeridir. Dün Yedi Sekiz Hasan Paşa bugün Erol Olçok. Hepsi bizim değerimizdir. Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın senaryoya girmesi çok önemliydi. Bundan sonra da senaryoda devam edecek.”

MEDYA DEĞİL, AHLAK DEĞİL

Aşgın, özel aracıyla ilgili yapılan haberlere de şu sözlerle karşılık verdi: “Ben açıkçası bu konuda açıklama yapma ihtiyacı hissetmedim. Haber değeri yok, seviyesi yok. Bu, medya değil, ahlak değil. Halil İbrahim Agşın 1973 Çorum doğumludur. Ailemin durumu iyi. Lise son sınıfta özel aracım vardı. Ben bu konuları konuşmaktan utanıyorum, arkadaşlar yazmaktan utanmıyor. Başkan çalmıyor, çırpmıyor, milletin verdiği emaneti hakkıyla yerine getiriyor. Yaptığımız icraatları görmezlikten geldikleri için böyle şeyler yazılıyor. İki aracı sattım, 5 yaşındaki BMW’yi aldım.  Kendi aracımla evime gidip geliyorum. Belediye’den inip kendi aracımla evime gitmişim. Başkan’ın özel aracı helal parasıyla alındı. Başkan hali vakti yerinde olan birisi. Kime ne ya? Haber değeri taşımadığı için cevaplamak istemedim. Ama bunu yazanlar utanmıyor. Herkes işini yapsın. İşimizi az yapıyorsak, eksik yapıyorsak, yetimin malına göz dikiyorsak, birilerine menfaat temin ediyorsak gel eleştir. Özel aracımdan dolayı eleştirmeyin.”

ESKİ STADYUMUN TAPUSUNU ALIYORUZ

Aşgın, eski stadyum alanının imar durumu ile ilgili bir soruya ise “Yeni şehir stadını Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettik. Borcunu ödedik. Eski stadyum alanını Gençlik Spor Bakanlığı’ndan alma aşamasındayız. Tapu belediyeye geçecek ve mülkümüz olacak. Çevre Şehircilik Bakanlığı eski stadyum yerinin bedeli karşılığında bize arsa verecek. Eski stat alanına Kongre Kültür Merkezi, Millet Kütüphanesi, Millet Bahçesi, tenis kortları yapılacak. Bu arada 2012 yılında eski stadyumun imar planında gökdelen tarzı konuta açılma kararı alınmış. Kamu yararı görülmediği şeklinde haberler çıktı. Zaten biz de mevcut imar planında kamu yararı görmüyoruz. Biz eski stadyum alanında yeniden imar planı değişikliği yapacağız.” açıklamasını yaptı.

Son Güncelleme: 08.12.2020 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-12-05 20:00:08

bu konularda haklı olduğun çok fazla taraf var başkan.. ancak eleştirileri de olgunlukla karşılamak lazım..

Misafir Avatar
Hızır 2020-12-06 16:18:18 @Tolga

Eleştiri değil ki arkadaşım bunlar bildiğin tetikçilik yaptıkları için başkan beyin tepesi atmış demekki. Okuyorum da haberleri Başkan Bey haklı.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Vatandaş 2020-12-05 20:48:03

Eski belediye başkanına sesini çıkarmayanlar size atar yapmaya kalkmış. Çorumun medya bu kadar üç beş şebeke takimindan ibaret

Avatar
Sorumlu 2020-12-05 21:13:10

Sayın Belediye Başkanımız kamuoyunu ciddi manada aydınlatmış teşekkürler. Ancak sanki su kuyusu açılması kısa vadeli bir çalışma sanki Kızılırmaktan (Obruk Barajı) bir hat çekilerek çomar barajı üzerinden şehrin ihtiyacı karşılanabilir mi, Tanıtım filmi başarılı olmuş,

Avatar
Karşı Köyün Delisi 2020-12-06 01:53:55

Çalmadığına, çalmayacağına, çaldırmamaya gayret edeceğine inancım tamdır. Aynı mahallede büyüdük, evveliyatını iyi tanırım. Evet haklısın gençken sana zengin bebesi derdik. Hâşâ akıl vermek değil; şu yeni Belediye binası ve kapalı stadyum tamamlama işini hallet, en azından birilerinin çenesi kapanır Reis. Arasta mevzuunda da oyuna gelme, birleştir Farabi ve Gaziyi. Zor ama imkansız değil. Asc, betoncu ve akarın geleceğe yönelik planları ve emriyle yazan kalemler susmayacak. Unutma hoş bi sâdâ gerisi yalan. Bide adaylığın açıklandığı gün; Hz. ÖMER'in dediği gibi yanlış yaparsam beni kılıçlarınızla düzeltin demiştin. Yaptığın hatalarda seni uyaranlara nefsî davranma, sana dalkavuklar değil Hakikati söyleyecek dostlar gerek.

Avatar
Asdf 2020-12-06 11:01:47

Yeni belediye hizmet binası yarım kaldı.uzun süredir çalışma yapılmıyor.Burası ile ilgili bir gelişme var mı acaba?

Avatar
Sadık 2020-12-05 23:16:01

Sn Baskan işine bak fazla ciddiye alıyorsun onlarda zaten seni ciddiye alıp cevap versin diye yazıyorlar kumpasa geliyorsun bunları kaç kişi takip ediyor sen böyle konuşarak daha faz insanin kafasının karışmasına sebep oluyorsun attıkları çamurun izleri dahada fazlalaşıyor böylelikle bunları muhatap aldıkça daha da saldıracaklar işine baaaaaak

Avatar
Can 2020-12-05 19:20:48

Suya zam mı..Allah’ın suyu bedava vermeniz lazım

Avatar
vatandaş 2020-12-05 19:28:28

Kongre Kültür Merkezi, Millet Kütüphanesi, Millet Bahçesi, tenis kortları benzerleri zaten var. israf yerine daha faydalı işler yapılmalı. kuraklık için önlem alınsın önce.