Aşgın umutları suya düşürdü

Çorum Belediyesi Halk Et'i açtı. Çok da güzel bir niyet ve amaçla. Ancak...

21 Mayıs 2020 Perşembe 13:14
Aşgın umutları suya düşürdü

Çorum Belediyesi vatandaşa direkt dokunabilecek yeni ve önemli bir hizmeti daha devreye aldı. Ancak vatandaşın beklentileri tam karşılandı mı derseniz, maalesef ‘evet’ diyemiyoruz.

İskilip Yolu üzerindeki modern mezbahanın eksiklerini tamamlayarak kısa sürede hizmete açan belediye yönetiminin, daha önce söz verdiği Halk Et uygulamasını da faaliyete geçirdiğini, ancak yerinden dolayı vatandaşın ulaşım sıkıntısı yaşayacağı, böylelikle de beklentileri tam anlamıyla karşılayamayacağını yazmaya hazırlanırken, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan vatandaşın umutlarını suya düşüren bir açıklama geldi.

KASAPLAR ETKİLENMESİN DİYE…

Aşgın şöyle diyor: “Çorum Belediyesi Mezbaha Tesisleri içerisinde yer alan Halk Et Tanzim Satış Mağazamızda iki gün önce satışlarımız başladı. Halkımızın yoğun bir teveccühünün olduğunu görüyoruz. Özellikle şehir merkeziyle ilgili talepler sosyal medyadan ve diğer mecralardan bizlere ulaşıyor. Şu an şehir merkezinde şube açmayı düşünmüyoruz. Esnafımızı düşünmek zorundayız. Bu işten evinin geçimini sağlayan kardeşlerimizi, esnafımızı da düşünmek ve onları da kollamak zorundayız. Halk Et, İskilip Yolu 4. Km.’de bulunan Tanzim Satış Mağazasında et satışlarına devam edecek.”

Özetle kasap esnafı olumsuz etkilenmesin diye Halk Et şehre 4 km. uzaklıkta açıldı. Vatandaş da çok istiyorsa gidip ordan et alacak. Herkesin aracı yok tabi. Üstelik kasaplara göre daha cazip fiyatla sunulacak et ürünlerinden almak isteyen, daha doğrusu et yemek isteyen dar gelirli vatandaşların araç kiralayıp Halk Et’e gidecek imkânı da yok. E o zaman ne olacak; bu hizmet kime yaradı sorusuna herkes kendince bir cevap verecektir elbet.

MEZBAHADAN HALKA OLAMIYOR

Halk Et, güzel bir niyet, güzel bir amaçla vatandaşa yüzde 100 yerli helal kesim eti Et Balık Kurumu ve Halk Ekmek benzeri bir organizasyonla sunmayı amaçlıyor aslında. Sloganı da ‘Mezbadan Halka’. Ancak vatandaşın ulaşım engeli yaşayacağı mesafeden dolayı sloganın içinin tam doldurulduğunu söyleyemiyoruz maalesef. Umarız ilerde bakış açısı değişir, vatandaşı memnun edecek gelişmeler yaşanır.

HALK ET’TE FİYATLAR

Yine de aracıyla gidebilecekler için fiyatları(zamanla değişebilir) buraya yazalım: Kıymalık 44 lira, kaburga 49.90 lira, kuşbaşı 54.50 lira, lop et 54.90 lira, tranç 59.50 lira, antrikot 64.90 lira, bonfile 84.90 lira, kuzu kol 54.90 lira, kuzu but 59.50 lira, kuzu gerdan 54.50 lira, kaburga 54.50 lira, pirzola 79.90 lira, kemiksiz et 79 lira, kavurma 55 lira şeklinde. Fiyatlar önümüzdeki dönemde daha cazip hale gelebilir.


 

Son Güncelleme: 23.05.2020 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-05-21 13:40:46

O zaman Halk Ekmeği niye çıkardın her yere büfe koydun.. fırıncılar etkilenmiyor mu? nasıl bir mantıktır bu..

Misafir Avatar
Adaam ortadan bir kayboldu.Kendini ÖZletti. 2020-05-21 14:13:24 @Tolga

Ekmek işi bir önceki seçilen belediye döneminin eseridir.Eser değil,adeta ŞAH eserdir.ÖZlenen bir yatırımdır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ayıp günah 2020-05-21 18:28:05

Bugün saat 1 gibi binevler de yaklasik 8 10 belediye asfalt işçileri parkta bulunan ufacık minicik bir kaysi ağacının tepesine çıkıp utanmadan zeytin kadar kaysi caglasini yemek için ağacı talan ettiler. Işte bu işçiler sayin başkanın sadece akp li diye ise aldığı torpilli ve kadrolu belediye işçileri. Oruç da tutmuyor demekki bu kadrolu torpilliler. Işte bu görüntü belediyenin yani sizin aynanızdır sayın ASGİN BASKAN.

Avatar
Vatandaş 2020-05-21 16:37:28

Başkanım siz yorulmayın
Biz hayvanların otlatıldığı yaylaya gider keser alırız cidden siz yormayın kendinizi

Avatar
Vicdan 2020-05-21 21:00:47

Bende bugün gazi caddesinden ise giderken öğlen sıcağında çalışırken kavrulan belediye işçilerini gördüm hepsini aynı kefeye koymamak lazim torpille girer çok verimli çalışır torpilsiz girer ama hicbir ise yaramaz ha tabiki herkes hakkıyla girsin ise bu hepimizin isteği çalışma disiplini kişinin sütüne vicdanına kalmış birşey herkesin başına kontrol için adam dikemezsin Allah kazandığımız parayı helalinden kazanmayı nasip etsin

Avatar
Adil 2020-05-21 17:00:40

Halket çok güzel bir düşünce alım gücü zayıf insanlar için güzel bir fırsat fakat arabası olmayan gidemez tezat burada merkezde bir şubesi açılabilir.

Avatar
Cengo 2020-05-21 21:19:26

Fırıncılar yollardır mafyaya para veriyo haberin varmı yazıyon deli deli

Avatar
Doğrusöz 2020-05-21 17:56:36

Bundan en çok İskilip, Bayat, Uğurludağ ve yol güzergahı köyde oturanlardan Çoruma geliş gidiş yapanlar yararlanır.

Avatar
Xyz 2020-05-21 20:07:14

Piyasaya müdahale edeyim derken kurumları gırtlağa kadar borca batırıyorsunuz yolsuzlukları onleyip devlet kaynaklarinin yagmalanmasini onler liyakati on plana alir es dost yakin kayirmazsaniz adama göre iş yerine ise göre adam istihdam ederseniz popülist politikalar yerine üretimi teşvik ederseniz zaten fiyatlar duser