Aşgın’ı o sözleri üzerinden eleştirdi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın Hizmet-İş Sendikası Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya ilk tepki geldi.

25 Mayıs 2022 Çarşamba 14:00
Aşgın’ı o sözleri üzerinden eleştirdi

Çorum'da Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın, Hizmet-İş Sendikası Genel Kurulu’nda belediyenin geçmiş dönemdeki borçları ve mali disipline ilişkin sözlerine muhalefetten ilk tepki geldi.

İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, iktidarın Çorum Belediye Başkanı’nın geçmişte görev alan kendi partisine mensup yöneticileri ‘Ben yoktum, onlar yaptı’ diyerek eleştirdiğine dikkat çekerek, isim vermeden Aşgın ve AK Parti yöneticilerine ‘mızıkçı’ yakıştırmasında bulundu.

İşte o açıklama:

“Çorumu yıllardır zarar ettirdiniz demek ki demek ki işçi maaşlarını ödeyemediniz üstüne Çorumluyu borçlandırdınız ve bunu da bugün iktidardan gidişinizi anladığınız için ben yoktum onlar yaptı diyerek kurtulamazsınız. Ak partinin tüm siyasal mecrasına ulvi bir dava olarak ifade ederken tamamından sorumlu olduğunuz gerçeğinden kaçamazsınız.

'21 YILDIR AYNI DÜŞÜNCE YÖNETİYOR'

Şimdi bizim anlamadığımız 28 yıldır aynı düşüncenin 21 yıldır da aynı partinin yönettiği bir belediye kendinden öncekileri yönetememek ve zarara uğratmakla itham ederek neyi anlatmak istemektedir. O zaman muhalefetin söyledikleri doğru ise iktidar ne işe yaramaktadır. 20 yıldır ülkeyi 28 yıldır belediyeleri yöneten iktidar halkın reyini hoyratça harcayıp kendi iç hesaplaşmalarında halkın iradesi ile dalga geçmektedir.

'AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE'

Al birini vur ötekini misali. Radyo, televizyon, gazete, dergi, Her bir şey meydanda sergi var sergi. Esnafa çiftçiye koy peşin vergi.
Şimdi görüyoruz ki envayi çeşit şeyler yayıyorlar. Anlaşılıyor ki, mızıkçılık yapmak için gereken hamlelerin alt yapısını bu tarz söylemlerle hazırladıklarını görmekteyiz. Bu nedenlerle Çorumlu hemşerilerimi uyarmak bizim vazifemizdir.

‘AK PARTİ DÖNEMİ BİTİYOR’ İDDİASI

Bardak, tabak, oyuncak, çay verdiler, barajın dibinde yalı verdiler, Gül yaprağı gösterip, çalı verdiler Uyan Hemşerim! Uyuma uyan. AK Parti belediyeleri bir birine silsile yolu gibi devir ederken demek ki borç ile batak ile devam ediyorlar. Sayın belediye başkanının taraf olduğu sendika genel kurulunda sarf etmiş olduğu beyanlarını kamuoyunda açarak aydınlatmalıdır. Çorumlu hemşerilerimizde ekseriyetle bunları bilmelidir. Yıllardır zarar eden bir belediyeyi devraldığından bahseden sayın belediye başkanı kendi partisinin yönetimini açıkça anlatmaktadır. Görünen o dur ki AK Parti dönemi bitiyor. Hepsi birden ben orda değildim, ben yapmadım, ben çalmadım, ben onlardan değilim, Onlar çaldı demek için sıraya girmiş durumundalar. Hem iktidardan hem de belediyeden gidişleri yakındır. Az kaldı hemşerim, az kaldı.

PARTİSİNİN GÜNCEL SLOGANINI HATIRLATTI: ‘AZ KALDI’

Ünlü bir atasözü derki, batan gemiyi ilk fareler terkeder; ama farenin gemiyi terk ederken kaptana hadi birlikte çıkalım dediğini ilk kez görmekteyiz. Kampanya dönemi geldi-geçiyor, uyuma hemşerim fırsat kaçıyor. Bunlar çatır-çatır ihale alıyor. Uyan hemşerim! uyuma uyan. Sabrı tükenmiş, yorgun düşmüş milletimiz umudunu kesmesin! Milletimizle el ele, kol kola, omuz omuza vererek ulaşacağımız, güven, huzur ve yepyeni umutlarla uyanacağımız İYİ Parti iktidarına, O güneşli ve kutlu güne az kaldı."

PEKİ AŞGIN NE DEMİŞTİ?

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hizmet-İş Sendikası Genel Kurulu’nda borçlu bir belediye devraldıklarını belirterek, mali disiplini sağladıklarını ifade etmişti. Aşgın'ın konuşmasında geçmiş dönem yönetimlere yönelik sözleri dikkat çekmişti.

İŞTE O SÖZLER

MAAŞLARIN ÖDENEMEDİĞİ ZAMANLARDAN…

Üç yıl içerisinde büyük yaptık. Bütün sıkıntı ve problemleri çok kısa zamanda çözmeyi başardık. Geldiğimiz Mart ayında hatırlayın, kredi çekilerek maaşlarınız zor ödenmişti. 20 lirayı 30 bin lirayı ödeyemeyen bir belediye devraldık. Bu zamanlardan bir yıl sonra 1 milyon 384 metrekarelik çimento fabrikası arazisini 60 milyonunu cebimizden, 40 milyonunu kredi ile ödemek suretiyle 102 milyon 500 bin liraya aldık. Maaşların ödenemediği zamanlardan hamdolsun bu zamanlara getirdik.

TIKIR TIKIR YATIYOR

2018 yılında zor ekonomik şartlarda bu iradeyi ortaya koyan hiç biriniz yılın sonunda bizi işten çıkartacak diye endişe taşıyor muydunuz? Yok. Maaşlarınızı tıkır tıkır almama gibi bir durumunuz var mı? Yok. İçinizde asgari ücret alan var mı? yok. Asgari ücretin çok çok üzerinde maaş alıyorsunuz. Bunun bir mimarları var. Eski başkan, yeni başkan beni de bir kenara koyun bunların bir ulvi mimarı ve teşekkür edilecek biri var, oda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Son Güncelleme: 25.05.2022 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2022-05-25 17:00:50

senide haklı çıkardı ya belediye başkanı daha ne deyim

Avatar
Recep 2022-05-25 14:47:08

Başgan aşgın ne dediğini bilememiş..

Avatar
Çorumlu 2022-05-26 08:23:27

Bu adam kadar Ak Parti düşmanı daha görmedim.Partiye çok zarar veriyor